BACK TO
TOP
Business

Στα 12,65 δισ. δολάρια οι πωλήσεις Syngenta το 2017

Στα 12,65 δισ. δολάρια ανήλθαν οι πωλήσεις της Syngenta το 2017 καταγράφοντας μικρή μείωση κατά 1% σε σχέση με την προηγούμενη (2016: 12,79 δισ. δολάρια).

Στα 12,65 δισ. δολάρια οι πωλήσεις Syngenta το 2017

1
0

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας καταγράφηκε αύξηση των πωλήσεων σπόρων κατά 6%, ωστόσο μειώθηκαν κατά 3% οι πωλήσεις προϊόντων φυτοπροστασίας λόγων των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση των υψηλών αποθεμάτων στη Βραζιλία.

Ο Erik Fyrwald, Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta, με δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Το 2017 ήταν ένα ιστορικό έτος για τη Syngenta με το κλείσιμο της συναλλαγής ChemChina. Επιτύχαμε ρεκόρ ρευστών διαθεσίμων παρά  άλλο ένα δύσκολο έτος για τη γεωργία με συνεχή πίεση στα εισοδήματα των γεωργών. Δυστυχώς, δεν ήμασταν σε θέση να ξεπεράσουμε αυτές τις προκλήσεις όσον αφορά τα έσοδα και οι πωλήσεις φυτοπροστασίας μειώθηκαν. Για να υποστηρίξουμε την ταχύτερη ανάπτυξη των σπόρων προς σπορά, τον Νοέμβριο του 2017 ανακοινώσαμε την εξαγορά των σπόρων Nidera από την COFCO International.

Αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω την προσφορά σπόρων προς σπορά στις βασικές αγορές της Βραζιλίας και της Αργεντινής. Η δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους πελάτες νέα τεχνολογία ήταν εμφανής στην επιτυχημένη έναρξη λειτουργίας του ELATUS στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και της φροντίδας σπόρων FORTENZA για τον έλεγχο των εντόμων στο καλαμπόκι και τη σόγια στη Λατινική Αμερική. Τον Σεπτέμβριο του 2017, οι ενάγοντες και οι κατηγορούμενοι στο MIR 162 Corn Litigation κατέληξαν σε διευθέτηση, με την επιφύλαξη έγκρισης από το δικαστήριο, επιτρέποντας και στις δύο πλευρές να αποφύγουν την αβεβαιότητα των υπό εξέλιξη διαφορών».

 

Οικονομικά στοιχεία 2017

Πωλήσεις 12,65 δισ. δολάρια

- Οι πωλήσεις ήταν 1% χαμηλότερες, 2% στις σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες (CER). Οι πωλήσεις φυτοπροστασίας ήταν 3% χαμηλότερες, 4% στις σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες (CER), στα 9,2 δισ. Δολάρια. Οι πωλήσεις σπόρων αυξήθηκαν κατά 6%, στο CER, σε 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

- Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1%(CER) στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή με τη συνεχή ανάπτυξη των αγορών των ΚΑΚ να αντισταθμίζεται σε μεγάλο βαθμό από την «απαλότητα» σε άλλες αγορές.

-  Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5 % (CER) στη Βόρειο Αμερική λόγω των ισχυρών πωλήσεων σε σπόρους καλαμποκιού και σόγιας και 2% (CER) στις πωλήσεις CP, με σταθερή ανάπτυξη στον Καναδά.

- Οι πωλήσεις στην Ασία και το Ειρηνικό ήταν επίπεδες (CER), με την αύξηση των μειώσεων της ASEAN στην Ινδία.

- Οι πωλήσεις στη Λατινική Αμερική μειώθηκαν κατά 14% (CER) με συνεχιζόμενες δύσκολες συνθήκες αγοράς για την προστασία των καλλιεργειών και μέτρα για την επίλυση στο κανάλι των αποθεμάτων στη Βραζιλία, περισσότερο από την αντιστάθμιση της ανάπτυξης στην υπόλοιπη περιοχή.

- Οι πωλήσεις λουλουδιών και ελέγχων ήταν 3% υψηλότερες στα 0,7 δισ. δολάρια.

 

Ταμειακή ροή 1,7 δισ. δολάρια

Εξαιρουμένων των εξαγορών και των εκροών που αφορούσαν την εκκαθάριση μετοχικών σχεδίων μετά από την εξαγορά από την ChemChina, η ελεύθερη ταμειακή ροή κατέγραψε ρεκόρ 1,7 δισ. δολαρίων (2016: 1,4 δισ. δολάρια), αντικατοπτρίζοντας την εστίαση στη βελτίωση του εμπορικού κεφαλαίου κίνησης.


Πράξη ChemChina

Στις 13 Ιουλίου 2017, ανακοινώθηκε ότι η συμμετοχή της ChemChina στη Syngenta υπερέβη το 98% και η ChemChina ζήτησε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Βασιλείας να ακυρώσει τις μετοχές της Syngenta. Στις 26 Οκτωβρίου 2017, εγκρίθηκε η διαγραφή από το SIX Swiss Exchange. Στις 18 Δεκεμβρίου 2017, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Βασιλείας ενέκρινε την ακύρωση όλων των μετοχών της Syngenta και, στη συνέχεια, στις 8 Ιανουαρίου 2018, η Syngenta απαλείφθηκε από το SIX Swiss Exchange. Στις 18 Ιανουαρίου 2018 ολοκληρώθηκε η εθελοντική διαγραφή των αμερικανικών μετοχών αποθετηρίου (ADS) από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία