BACK TO
TOP
Business

Περικοπή κόστους από την Arla Foods λόγω Brexit

O γαλακτοκομικός συνεταιριστικός κολοσσός Arla Foods δρομολογεί πρόγραμμα περικοπής κόστους προκειμένου να εξοικονομήσει 400 εκατ. ευρώ (493,5 εκατ. δολάρια) μέχρι τα τέλη του 2020. Η κίνηση αυτή έρχεται λόγω των πιέσεων που δέχεται η βρετανική λίρα μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νέες επενδύσεις 335 εκατ. ευρώ για μοτσαρέλα από την Arla Foods

0
0

«Η κίνηση έρχεται ως αποτέλεσμα έκθεσης της εταιρείας στο βρετανικό νόμισμα και των δυσμενών εξελίξεων στις αγορές εμπορευμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Arla.

Η εταιρεία, με έδρα τη Δανία, αύξησε πέρυσι τις πωλήσεις της κατά 8% στα 10,3 δισ. Ευρώ, με το ένα τέταρτο της αγοράς να αφορά στην Βρετανία, όμως δέχθηκε χτύπημα περίπου 150 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της εξασθένησης της λίρας. Η εταιρεία έχει επίσης μεγάλη έκθεση στη σουηδική κορώνα, η οποία έχει αποδυναμωθεί έναντι του ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η επιχείρηση - που ανήκει σε 11.200 αγρότες στη Δανία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες και το Βέλγιο – ανταγωνίζεται τους γίγαντες τροφίμων όπως η Danone και η Nestle.

Η Arla Foods είναι η μεγαλύτερη γαλακτοκομική εταιρεία στη Βρετανία, όπου είναι γνωστή για τα προϊόντα του βουτύρου, του τυριού και τυριών τύπου skyr.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Arla αναμένει να επιστρέψει περίπου 300 εκατ. ευρώ στους αγρότες, ενώ επιπλέον έσοδα θα επανεπενδύονται στην εταιρεία, αναφέρει η εταιρεία.

Το πρόγραμμα, αναμένεται να οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας μεταξύ των περίπου 19.000 υπαλλήλων της Arla, παρόλο που ο ακριβής αριθμός παραμένει ασαφής.

Πηγή: Reuters

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία