BACK TO
TOP
Πολιτικές

Έλαβε έγκριση το βουλγαρικό πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014–2020», συνολικού προϋπολογισμού € 2,9 δισεκ., εκ των οποίων τα € 2,3 δισεκ. συνιστούν κοινοτική χρηματοδότηση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Υπουργού Γεωργίας της Βουλγαρίας, κας Desislava Taneva.

Έλαβε έγκριση το βουλγαρικό πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

0
0
Το ποσό αυτό κατανέμεται ως εξής

1. € 1,1 δισεκ. για τη στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητα
2. € 911 εκατ. για επενδύσεις σχετικές με το περιβάλλον και το κλίμ
3. € 750 εκατ. για την ανάπτυξη κρατικών υποδομών και την πρωτοβουλία LEADER

Πάντως, το Πρόγραμμα είχε ουσιαστικά αρχίσει να «τρέχει» νωρίτερα, καθώς, η β/κυβέρνηση, με δική της ευθύνη, κίνησε ήδη από το Μάρτιο τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο του μέτρου 4.1 «Επενδύσεις σε Aγροτικές Iδιοκτησίες».

Σύμφωνα με την κα Taneva, έχουν έως τώρα κατατεθεί προτάσεις για χρηματοδότηση σχεδίων συνολικού ύψους € 560 εκατ., ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 8 Ιουνίου

Σε ό,τι αφορά τις βιολογικές καλλιέργειες (αλλά και τη βιολογική κτηνοτροφία), όπου η β/κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα δοθεί έμφαση κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, έχει προβλεφθεί το Μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία» (αντιστοιχεί εν μέρει στο Μέτρο 214 «Αγρο-οικολογικές πληρωμές» της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου.

Σχετικό είναι, επίσης, και το Μέτρο 10 «Αγροοικολογία και Κλίμα», που στοχεύει στην εφαρμογή θετικών για το κλίμα και το περιβάλλον πρακτικών. Οι εκτιμώμενες άμεσες πληρωμές μέσω του Μέτρου 11 το διάστημα 2014–2020 ανέρχονται σε περίπου € 103 εκατ. Το 75% της ως άνω χρηματοδότησης προέρχεται από κοινοτικά κονδύλια και το 25% από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στο νέο Μέτρο 11 τίθενται ορισμένες ελάχιστες προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά τους αιτούντες, π.χ. ο υποψήφιος καλλιεργητής σπαρτών πρέπει να κατέχει 0,5 εκτάριο [= 5 στρέμματα] ή ο υποψήφιος μελισσοκόμος να εκτρέφει 20 οικογένειες μελισσών. Πάντως, δεν είναι ακόμη διαθέσιμο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ως προς την έναρξη των Μέτρων 10 & 11.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία