BACK TO
TOP
Πολιτικές

Μετράει αντίστροφα η πρώτη τηλεμαχία Τραμπ - Κλίντον

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στις Ηνωμένες Πολιτείες εν αναμονή της πρώτης από τις τρεις τηλεμαχίες μεταξύ του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ και την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Μετράει αντίστροφα η πρώτη τηλεμαχία Τραμπ - Κλίντον

1
0

Η τηλεμαχία, οκτώ εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, είναι κρίσιμης σημασίας την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων να κινείται στα περιθώρια στατιστικού λάθους.

Στην τελευταία δημοσκόπηση (Washington Post-ABC News), η υποψήφια των Δημοκρατικών συγκέντρωνε το 46% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 44% του Ντόναλντ Τραμπ, σε μία αναμέτρηση με τέσσερα μέρη όπου περιλαμβάνονται και οι μικρότεροι υποψήφιοι, ενώ στο πλαίσιο μονομαχίας των δύο η Κλίντον συγκέντρωνε 49% έναντι 47% του Τραμπ.

Για του δύο υποψήφιους, που δεν έχουν εξασφαλίσει τη συμπάθεια της πλειοψηφίας των Αμερικανών, το διακύβευμα του πρώτου ντιμπέιτ, διάρκειας 90 λεπτών που οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Hofstra, είναι μεγάλο.

Η παραμικρή παρεκτροπή ενδεχομένως να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην έκβαση μίας εξαιρετικά πολωτικής προεκλογικής εκστρατείας, όπου οι προσωπικές επιθέσεις έχουν αντικαταστήσει την ουσία

Ο 70χρονος Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη στόφα του προέδρου. Υποσχέθηκε ότι θα δείξει «σεβασμό» στην αντίπαλό του, την οποία έχει αποκαλέσει μεταξύ άλλων «αχρεία Χίλαρι».

Η 68χρονη Χίλαρι Κλίντον, πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών, θα πρέπει να βρει τρόπο να προσεγγίσει ένα όχι και πολύ ενθουσιώδες κοινό που αμφιβάλλει για την εντιμότητά της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το Σαββατοκύριακο να προσκαλέσει στο ντιμπέιτ την πρώην ερωμένη του Μπιλ Κλίντον Τζένιφερ Φλάουερς, η οποία απάντησε ότι είναι έτοιμη να παραστεί. Ωστόσο, η επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ έκανε σαφές τελικά ότι η Φλάουερς δεν έχει προσκληθεί.

«Το ότι ο Ντόναλντ Τραμπ περνά τις ώρες του πριν από το ντιμπέιτ ασχολούμενος με τέτοια πράγματα δείχνει τι είδους ηγέτης θα ήταν», σχολίασε στο CNN ο Ρόμπι Μουκ, επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον.

Μέχρι και 90 εκατομμύρια Αμερικανοί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα παρακολουθήσουν την σημερινή πρώτη από τις τρεις τηλεμαχίες.

(Πηγή: Ναυτεμπορική)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία