BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Ημέρες φράουλας στη διεθνή έκθεση Macfrut 2017

Το σύμβολο της αναγέννησης της ιταλικής βιομηχανίας φρέσκων προϊόντων και το αντιπροσωπευτικό φρούτο της άνοιξης τίθεται στο επίκεντρο της εμπορικής έκθεση Macfrut 2017 που θα πραγματοποιηθεί από 10-12 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Rimini της Ιταλίας. Ο λόγος για τη φράουλα που θα είναι η «σταρ» σε μια σειρά παράλληλων θεματικών εκδηλώσεων από 7-13 Μαΐου υπό τον τίτλο: “Strawberry Days” («Ημέρες Φράουλας») σε συνεργασία με κορυφαίους Ιταλούς παραγωγούς φράουλας ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ημέρες φράουλας στη διεθνή έκθεση Macfrut 2017

6
0
Με παραγωγή που αγγίζει τους 150.000 τόνους κάθε χρόνο, οι φράουλες αποτελούν το σύμβολο της αναγέννησης της ιταλικής βιομηχανίας οπωροκηπευτικών, στην περιοχή Εμίλια-Ρομάνια, η οποία εξάλλου είναι γνωστή για την αγροτική της παράδοση όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές της Macfrut.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις στα πλαίσια του Strawberry Days περιλαμβάνουν γευσιγνωσίες, εκθέσεις, προωθήσεις, συναυλίες στην περιοχές Τσεζένα και Ρίμινι. Όλη η πρωτοβουλία θα συνοδεύεται με μουσικές, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στον εορτασμό της 50ης επετείου του θρυλικού τραγουδιού των Beatles Strawberry Fields Forever, το οποίο τα καλύτερα ιταλικά συγκροτήματα θα εκτελέσουν, ενώ θα είναι εμπορεύσιμοι συλλεκτικοί δίσκοι βινυλίου κλπ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιταλία η παραγωγή φράουλας συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως οι εξής: Βασιλικάτα, Καμπανία, Εμίλια-Ρομάνια, Βένετο και Πιεμόντε. Με τα μοναδικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά της, η Ιταλία μπορεί πλέον να παράγει φράουλες αρκετούς μήνες του έτους και καλλιεργούνται στη Σικελία και σε άλλες περιοχές στα νότια της χώρας ξεκινώντας από τον Ιανουάριο - μέχρι το Μάιο. Στην Εμίλια-Ρομάνια, αλλά όχι μόνο, οι φράουλες καλλιεργούνται με βάση ολοκληρωμένες τεχνικές παραγωγής, με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και συχνότερα εφαρμόζεται η βιολογική γεωργία. Η Βασιλικάτα, όπου καλλιεργείται κυρίως φράουλα στην Ιταλία, θα είναι η περιφέρεια εταίρος της Macfrut 2017 (η χώρα εταίρος για φέτος είναι η Κίνα) και για το λόγο αυτό διοργανώνει για τους συμμετέχοντες της έκθεσης επισκέψεις σε παραγωγούς φρούτων και λαχανικών στην περιοχή, αλλά και στην πόλη Ματέρα, η οποία έχει αναδειχθεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το 2020, στο Ρίμινι της Ιταλίας θα φιλοξενηθεί διεθνές συμπόσιο για τη φράουλα το οποίο αναμένεται να προσελκύσει 1.000 ερευνητές από όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τον Renzo Piraccini, πρόεδρο της διοργανώτριας εταιρείας Cesena Fiera.

Για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης: www.macfrut.com  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία