BACK TO
TOP
Πολιτικές

Kοντά σε συμφωνία ΗΠΑ-Κίνα, προς ματαίωση ο εμπορικός πόλεμος

Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin ανέφερε πως είναι αισιόδοξος ότι οι Η.Π.Α. μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία με την Κίνα, η οποία θα αποτρέψει την ανάγκη του Προέδρου Donald Trump να επιβάλει δασμούς σε αγαθά της χώρας, αξίας τουλάχιστον 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Kοντά σε συμφωνία ΗΠΑ-Κίνα, προς ματαίωση ο εμπορικός πόλεμος

3
0

"Έχουμε πολύ παραγωγικές συνομιλίες μαζί τους", δήλωσε ο Mnuchin στο" Fox News Sunday ", όταν συζητάμε για συνομιλίες με την Κίνα. «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι καταλήγουμε σε συμφωνία».

Το αδιέξοδο που σημειώθηκε την Πέμπτη, οδήγησε επίσης τον Mnuchin να προτείνει νέους επενδυτικούς περιορισμούς για τις κινεζικές εταιρείες εντός 60 ημερών για να διασφαλίσει τις τεχνολογίες τις οποίες οι ΗΠΑ θεωρούν ως στρατηγικού χαρακτήρα. Είπε επίσης ότι επιθυμεί μείωση κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα.

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Trump, η οποία οδήγησε σε μαζικές πωλήσεις στις παγκόσμιες αγορές, η Κίνα παρουσίασε δασμούς σε προϊόντα εισαγωγής από τις ΗΠΑ ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως απάντηση στους δασμούς για τον χάλυβα και το αλουμίνιο που διέταξε ο Trump στις αρχές του μήνα. Στη συνέχεια, ο Λευκός Οίκος αποφάσισε μια προσωρινή εξαίρεση για την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα κράτη σχετικά με αυτές τις εισφορές, καθιστώντας σαφές ότι στο επίκεντρο των δασμών είναι η Κίνα.

Αν και οι ενέργειες του Πεκίνου μέχρι σήμερα εκτιμώνται από τους αναλυτές ως μετρημένες, μπορεί να υπάρχουν περισσότερα αντίποινα. Η Κίνα διεξάγει έρευνες για περαιτέρω καταλόγους προϊόντων που εισάγονται από τις ΗΠΑ και υπόκεινται σε δασμούς, οι οποίοι ενδέχεται να καλύπτουν αεροπλάνα, μάρκες υπολογιστών και τουριστική βιομηχανία, ανέφερε το China Daily το Σάββατο, επικαλούμενος τον Wei Jianguo, πρώην υφυπουργό εμπορίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία