BACK TO
TOP
Πολιτικές

Τέλος Μαΐου λέει ο Χόγκαν η πρόταση για τη νέα ΚΑΠ

Τέλος Μαΐου τοποθετεί την ανακοίνωση της πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική ο αρμόδιος για θέματα Γεωργίας κοινοτικός Επίτροπος Φιλ Χόγκαν, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα νομικά κείμενα θα φέρουν περισσότερη απλοποίηση των κοινών κανόνων και ευελιξία από τα κράτη-μέλη.

Τέλος Μαΐου λέει ο Χόγκαν η πρόταση για τη νέα ΚΑΠ

2
0

Ο ίδιος μιλώντας σε συνέδριο για τις Γεωγραφικές Ενδείξεις στην Πάρμα της Ιταλίας απέφυγε να αναφερθεί στα οικονομικά στοιχεία της νέας πρότασης, μετά και την ανακοίνωση των προτάσεων για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, μένοντας  περισσότερα σε διαδικαστικά ζητήματα που θα φέρει η ΚΑΠ μετά τα 2020, ήτοι λιγότερη όπως είπε γραφειοκρατία για τους παραγωγούς και τις εθνικές κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Χόγκαν το νέο πλαίσιο θα εισάγει τα απαραίτητα δομικά στοιχεία για την ενίσχυσης για ποιότητα στη γεωργία, την καινοτομία, την στήριξη των Γεωγραφικών Ενδείξεων, δεσμεύσεις για το κλίμα και την αειφορία.

«Επιτυγχάνουμε περαιτέρω απλουστεύσεις όσον αφορά τα ΓΕΠ οίνου και, όσον αφορά τα οινοπνευματώδη ποτά, η τρέχουσα αναδιατύπωση του καθεστώτος των οινοπνευματωδών ποτών της ΕΕ θα συντομεύσει τις διαδικασίες και θα διασφαλίσει έναν καλύτερο καταμερισμό καθηκόντων μεταξύ της Επιτροπής και των εθνικών αρχών. Χάρη σε αυτές τις απλουστεύσεις, η διαχείριση των γεωγραφικών ενδείξεων οίνων και αλκοολούχων ποτών θα είναι πολύ ευκολότερη, αφήνοντας περισσότερο χρόνο στους παραγωγούς να επικεντρωθούν στις βασικές τους δραστηριότητες παραγωγής και προώθησης και όχι στη γραφειοκρατία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία