BACK TO
TOP
Δρώμενα

Αντίθετο και το ΥΠΑΠΕΝ στη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

Στο πλευρό των κατοίκων του Γραμματικού φάνηκε πως είναι και το ΥΠΑΠΕΝ για τη μη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή.

Αντίθετο και το ΥΠΑΠΕΝ στη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

4
0
Στη συνάντηση που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός του ΥΠΑΠΕΝ, κ. Τσιρώνης, με την Επιτροπή Αγώνα Γραμματικού την Παρασκευή 20/02/2015, κατεύνασε τα μέλη της Επιτροπής επισημαίνοντας ότι πρόκειται περί παρανόησης η προσωρινή λειτουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και πως δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε ΧΥΤΑ, ούτε ΧΥΤΥ στην περιοχή.

Τουναντίον, δήλωσε πως το Υπουργείο επιδιώκει την εξεύρεση λύσης με κοινωνική συναίνεση και αυστηρό περιβαλλοντικό έλεγχο και στόχος του είναι η πρόληψη, η διαλογή στην πηγή και η ανακύκλωση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι η χωροθέτηση ΧΥΤΑ δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου, αλλά της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ανέφερε ότι πολύ σύντομα το ΥΠΑΠΕΝ θα παρουσιάσει το νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, που θα τεθεί σε διαβούλευση, και έχει την πεποίθηση ότι θα ικανοποιήσει τους πολίτες και θα ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερη ανακύκλωση και οριστική επίλυση του προβλήματος.

Ο κ. Τσιρώνης προσκλήθηκε από τους κατοίκους του Γραμματικού να επισκεφτεί την περιοχή για να έχει ιδία εικόνα των συνθηκών που καθιστούν το μέρος ακατάλληλο για τέτοιο έργο. Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε: «Θέλουμε να διαχειρίζονται τα απορρίμματα σαν περιουσιακό τους στοιχείο, να ελαχιστοποιήσουν τον όγκο των σύμμεικτων απορριμμάτων, να προτιμούν τις μη ρυπαίνουσες συσκευασίες, ώστε να απαλλαγούμε από αυτό το χρόνιο πρόβλημα».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία