BACK TO
TOP
Δρώμενα

Ολοκληρωτική καταστροφή του συσκευαστηρίου Γιαννακάκης

Πολλοί αγρότες της Κρήτης θα συναντήσουν δυσκολίες να στείλουν τα προϊόντα τους στις ξένες αγορές.

Ολοκληρωτική καταστροφή του συσκευαστηρίου Γιαννακάκης

1
0

Ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή που υπέστη ενα από τα μεγαλύτερα συσκευαστήρια της Κρήτης, του Γιώργου Γιαννακάκη στο Τυμπάκι, από τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο 23 Ιουλίου.

Το συσκευαστήριο Γιαννακάκη απασχολούσε πάρα πολλά άτομα, τα οποία μένουν πλέον χωρίς δουλειά, ενώ πολλοί αγρότες της Κρήτης θα συναντήσουν αρκετές δυσκολίες ώστε να στείλουν τα προϊόντα τους στις ξένες αγορές, ειδικά αυτή την εποχή που είχε ξεκινήσει η εξαγωγή του σταφυλιού.

Σύμφωνα με το mesaralive.gr λίγα λεπτά μετά το πέρας του μεσημεριανού διαλείμματος το περασμένο Σάββατο, ξέσπασε φωτιά στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, και λόγω των χαρτοκιβωτίων και των πλαστικών κιβωτίων, γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το κτήριο. Τρεις ώρες δυνατής φωτιάς ήταν τελικά αρκετές για να καταστρέψουν κόπους και αγώνες ετών.

Το συσκευαστήριο Γιαννακάκη

Το έτος 2003 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου συσκευαστηρίου της ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε, συνολικής έκτασης 13.000 τ.μ, το οποίο πληροί όλα τα διεθνή στάνταρντς ποιότητας και ασφάλειας, καθώς έχει πιστοποιηθεί με τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων HACCP, ISO και BRC. Συγκεκριμένα, το νέο κτίριο κάλυπτε εσωτερική έκταση 5.500 τ.μ., εκ των οποίων τα 900 τ.μ είναι ψυκτικοί χώροι – ύψους 6 μέτρων – και τα 350 τ.μ γραφεία.

Στο εσωτερικό του παλαιότερου κτιρίου, έκτασης 2.500 τ.μ, υπάρχουν ψυκτικές εγκαταστάσεις 400 τ.μ.

Οι ψυκτικοί χώροι έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με την τελευταία τεχνολογία (μείγμα νερού και προπινογλυκόλης), ενώ η λειτουργία τους είναι 100% οικολογική.

Η εταιρεία απασχολούσε σημαντικό αριθμό εργαζομένων, ο οποίος κατά την περίοδο συγκομιδής του σταφυλιού φθάνει τους 350, ενώ στο διάστημα διακίνησης των λαχανικών απασχολούνται 80 άτομα.

Συγκεκριμένα η ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε εξάγαγε τα προϊόντα της σε πολλές χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα στις χώρες: Αυστρία, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Φιλανδία, Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία και Αγγλία.

Οι πωλήσεις χρόνο με το χρόνο ακολουθούν ανοδική πορεία, με το τζίρο της εμπορικής περιόδου 2003-04 να ανέρχεται στα 13 εκατ. ευρώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία