BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Επιστροφή πινακίδων με εκπτώσεις στα τέλη

Πήρε ΦΕΚ η σχετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, η ισχύς της ξεκινά από 14 Απριλίου.

Επιστροφή αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων για τις γιορτές

2
0

Τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τις πινακίδες των οχημάτων τους που είχαν παραδώσει πληρώνοντας μόνο το ποσό των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στους υπόλοιπους μήνες της χρονιάς θα έχουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ..

Η σχετική οδηγία του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμένη από τον Γ.Γ. Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια». Η διάταξη ισχύει από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στο ΦΕΚ δηλαδή από τις 14/04.

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

«Κοινοποιούμε τις ως άνω νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες ρυθμίστηκε η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, για το έτος 2014, οχημάτων ευρισκομένων σε κατάσταση ακινησίας σε περίπτωση άρσης της ακινησίας εντός του έτους αυτού (2014), αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους (31-12-2014), συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας και πριν από την άρση αυτής, για άμεση εφαρμογή από την ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ (14-4-2014)».


Επιστρέφονται διπλώματα οδήγησης και πινακίδες λόγω Πάσχα

Επιπλέον, από την Τετάρτη 16 Απριλίου επιστρέφονται, με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την περίοδο του Πάσχα.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 15 Απριλίου.

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και τις 15 Απριλίου.

Δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

•             Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

•             Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

•             Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

•             Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων

•             Μη καταβολή τέλους διοδίων

•             Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εκτελούνται κανονικά.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία