BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Eρώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τα «κόκκινα» δάνεια

Διευκρινίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη θέση της τρόικας στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και στο κατά πόσο εξετάζεται η χρήση των κεφαλαίων του ΤΧΣ για τη διαγραφή χρεών αδύναμων ομάδων ζητάει με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Aντιπρόεδρος στην Ευρωβουλή ο Παπαδημούλης

0
0

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει ότι, σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων προς συνολικά δάνεια στις ελληνικές τράπεζες φτάνει, στο τέλος Δεκεμβρίου 2013, στο 31.9%, ενώ πιο πρόσφατες εκτιμήσεις οικονομικών φορέων και τραπεζών ανεβάζουν τον συγκεκριμένο δείκτη στο 34%.

Επισημαίνει επίσης ότι από το 2008 οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει βοήθεια περίπου 200 δισ. και έχουν υπέρμετρες εξουσίες στην περιουσία των δανειοληπτών, αλλά ταυτόχρονα, έχουν μειώσει τις χορηγήσεις και εμφανίζουν κερδοφορία.

Ο ευρωβουλευτής ζητεί από την Κομισιόν να διευκρινίσει ποια είναι η θέση της τρόικας στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και εάν εξετάζεται η χρήση των κεφαλαίων του ΤΧΣ για την διαγραφή χρεών αδύναμων ομάδων (π.χ. ανέργων), γεγονός που, όπως αναφέρει, θα επιδράσει θετικά και στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία