BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Και οι τρέχουσες οφειλές θα μπουν στη νέα ρύθμιση

Η εφαρμοστική εγκύκλιος θα δίνει τη δυνατότητα σε χρέη μετά την 1η Οκτώβρη να ρυθμιστούν.

 Ζητούνται μέτρα 4,4 δισ. ευρώ για  να «κλειδώσουν» νέο δάνειο, PSI

0
0

Τη δυνατότητα να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων και αυτοί που δε θα πληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές του Οκτωβρίου θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης η πρόβλεψη αυτή θα υπάρχει στην εφαρμοστική εγκύκλιο που θα εκδώσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με την εγκύκλιο θα

μπορούν να αιτηθούν και να ενταχθούν στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις κι αυτοί που δεν θα πληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές του Οκτωβρίου και μέχρι να καταθέσουν την αίτησή τους. Αρκεί οι οφειλέτες να ζητήσουν την ρύθμιση της οφειλής του Οκτωβρίου και εφόσον υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση μέχρι τις 31 Μαρτίου.

«Σημειώνω, επίσης, ότι οι φορολογικές οφειλές μετά την 1η Οκτωβρίου μπορούν να μπουν και αυτές σε ρύθμιση. Οι ειδικότερες λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης θα καθοριστούν σύντομα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής. «Κατά αντίστοιχο τρόπο ρυθμίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τις οποίες θα παρουσιάσει σε λίγο ο αρμόδιος Υπουργός, ο κ. Βρούτσης», συμπλήρωσε ο κ. Χαρδούβελης και πρόσθεσε: «Σημειώνω, ότι προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός φορολογουμένων, δεν τίθενται εισοδηματικές ή περιουσιακές περιοριστικές προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση». Σκοπός των βελτιωμένων ρυθμίσεων, σύμφωνα με τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, είναι να διευκολυνθεί η πλειονότητα των πολιτών.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία