BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ενέκρινε την τετράμηνη παράταση και το EFSF

«Πράσινο φως» στην παράταση κατά τέσσερις μήνες της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα και της διαθεσιμότητας των πόρτων του Ταμείου για το ίδιο διάστημα άναψε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (EFSF).

2
0
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα σύμβαση θα λήξει στις 30 Ιουνίου του 2015.Μετά την απόφαση αυτή, τα 1,8 δισ. ευρώ που είναι ακόμα διαθέσιμα για την Ελλάδα μπορεί να εκταμιευτούν ως τις 30 Ιουνίου του 2015. Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης θα εξαρτηθεί από την επιτυχή ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του EFSF

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα το EFSF έχει εκταμιεύσει 141,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση, το EFSF τονίζει πως ως τις 30 Ιουνίου παρατείνεται και η διαθεσιμότητα των 10,9 δισ. ευρώ που έχει το ΤΧΣ σε ομόλογα του EFSF. Θα είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα μόνο μετά από απόφαση της ΕΚΤ και του Εποπτικού Μηχανισμού και μόνο για την ανακεφαλαιαοποίηση τραπεζών.

Διαθέσιμα παραμένουν και τα 1,8 δισ. ευρώ από τα κέρδη του 2014 από ελληνικά ομόλογα που αγόρασε η ΕΚΤ υπό το πρόγραμμα SMP. Τους πόρους αυτούς διαχειρίζεται ο ESM και η εκταμίευση τους εξαρτάται από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έγκριση του Eurogroup.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία