BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

«Ψαλίδισε» στο 1.3% την ανάπτυξη δ’ τριμήνου η ΕΛΣΤΑΤ

Στην αναθεώρηση επί τω χείρω των αρχικών εκτιμήσεών της για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το δ’ τρίμηνο του 2014 προχώρησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Στο 1,9% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

2
0

Βάσει των εποχικά διορθωμένων στοιχείων της Αρχής, το ΑΕΠ παρουσίασε μείωση κατά 0,4% σε σχέση με το τρίμηνο, έναντι της μείωσης 0,2% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση.

Σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2013 το ΑΕΠ παρουσίασε αύξηση 1,3%, έναντι αύξησης 1,7% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ.

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ σε όρους όγκου το δ’ τρίμηνο του 2014 παρουσίασε αύξηση κατά 1,2% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2013, έναντι της αύξησης 1,5% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση.

Κατά την ΕΛΣΤΑΤ, οι διαφορές αυτές είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία Δεκεμβρίου ισοζυγίου πληρωμών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία