BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

«Ο νομισματικός πόλεμος ναρκοθετεί την ανάκαμψη»

Σοβαρούς κινδύνους για την επιβράδυνση της παγκόσμια ανάπτυξης εγκυμονεί ο ακήρυχτος νομισματικός πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το γνωστό μεγαλοεπενδυτή Μπιλ Γκρος.

«Ο νομισματικός πόλεμος ναρκοθετεί την ανάκαμψη»

0
0

Σύμφωνα με τον Γκρος, οι πολιτικές που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες έχουν πιέσει τα επιτόκια κάτω από το μηδέν στην Ευρώπη και χώρες όπως η Κίνα και η Ιαπωνία εφαρμόζουν μέτρα υποτίμησης. Ενώ οι κινήσεις αυτές κάνουν πιο διαχειρίσιμα τα χρέη και πιο φθηνές τις εξαγωγές, είναι βέβαιο πως θα πλήξουν την παγκόσμια οικονομία.

«Με βάση τον κοινό νου μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι η παγκόσμια οικονομία είναι αδύνατο να υποτιμηθεί έναντι του εαυτού της. Είτε το ισχυρό δολάριο θα αποδυναμώσει την σημερινή λοκομοτίβα της παγκόσμιας ανάπτυξης (τις ΗΠΑ) είτε οι σχεδόν ταυτόχρονες προσπάθειες υποτίμησης θα αποτύχουν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα» γράφει στο σημείωμα του.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Γκρος προειδοποιεί ακόμα ότι τα χαμηλά επιτόκια υπονομεύουν την λειτουργία των αγορών κεφαλαίου και παρακινούν τους επενδυτές να αναλάβουν υψηλότερο ρίσκο για να αυξήσουν τις αποδόσεις τους, κάνοντας το χρηματοπιστωτικό σύστημα πιο ευάλωτο

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία