BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Πιέσεις στο Χ.Α., πάνω από το 11% το δεκαετές

Με απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να δέχεται ισχυρές πιέσεις, καθώς συντηρείται η αβεβαιότητα σχετικά με τις δυνατότητες διασφάλισης των επιπέδων ρευστότητάς του.

Ανοδικό γύρισμα με επιφυλάξεις στο Χ.Α. μετά τη συμφωνία για τα μέτρα

2
0
Tην ίδια ώρα αυξάνονται οι πιέσεις και στα ελληνικά ομόλογα καθώς το ελληνικό ζήτημα έχει επανέλθει στο επίκεντρο των επενδυτικού ενδιαφέροντος εν αναμονή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών που θα επιτρέψει το «ξεκλείδωμα» κάποιας δόσης προς την Αθήνα. Η απόδοση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων ενισχύεται κατά 6 μονάδες βάσης στο 11,1%, η απόδοση του τριετούς τίτλου καταγράφει άνοδο 0,76% στο 20,623% και του 5ετούς οριακή άνοδο 0,05% στο 16,002%.

 

Στις 11:14, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,18% στις 759,63 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 10 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 1,09% στις 224,61 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 4,48% στις 538,20 μονάδες.

Όπως έχει τονιστεί αρκετές φορές η αγορά αναμένει εξελίξεις στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει προς έγκριση στους θεσμούς, ώστε να αποδεσμεύσει μέρος ή ολόκληρη τη δόση που απομένει από το πακέτο διάσωσης. Όμως η λίστα των μεταρρυθμίσεων δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, με αποτέλεσμα η ανασφάλεια και η επιφυλακτικότητα να έχουν επιστρέψει και ο Γενικός Δείκτης να έχει επανέλθει στη περιοχή των 760 μονάδων.

Οι αισιόδοξοι που περίμεναν επίσπευση των εξελίξεων και Eurogroup τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, δυστυχώς απογοητεύτηκαν, ενώ όλα δείχνουν ότι εξελίξεις θα έχουμε στα μέσα της επόμενης εβδομάδος ξεκινώντας ίσως τη Δευτέρα με "Brussels Group". Η επίτευξη συμφωνίας θα οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα, ενώ η εφαρμογή της συμφωνίας και η πολιτική σταθερότητα θα κρίνει τη συνέχεια.

(Mε πληροφορίες από Ναυτεμπορική, capital.gr)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία