BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Μη πληρωμή του ΔΝΤ δεν «κόβει» αυτόματα τον ELA

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) δεν θα απέκοπταν την Ελλάδα από χρηματοδότηση στην περίπτωση που η χώρα δεν κατέβαλε εγκαίρως τη δόση στο ΔΝΤ.

Συνεδριάζει ξανά για τον ELA η EKT

1
0
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Επικαλούμενη πηγές της ΕΚΤ, η εφημερίδα σημειώνει ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να λάβουν έκτακτη ρευστότητα από τον ELA στην περίπτωση που η Ελλάδα προχωρήσει σε αθέτηση πληρωμής προς το ΔΝΤ.«Ενώ η κεντρική τράπεζα θα προχωρούσε σε αξιολόγηση του ρίσκου, δεν θα έπρεπε αυτομάτως να σταματήσει τον ELA», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Handelsblatt υπογραμμίζει ακόμη πως ο EFSF δεν θα εγκατέλειπε αυτομάτως την Ελλάδα εάν η χώρα δεν προχωρούσε σε πληρωμή προς το ΔΝΤ.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας χθες στο Star σημείωσε ότι εάν η κυβέρνηση βρεθεί στο δίλημμα μεταξύ του να πληρώσει έναν δανειστή και τους συνταξιούχους θα πληρώσει τους συνταξιούχους. «Ελπίζω να πληρώσουμε και τους δύο», είπε Πάντως ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ. Τον Ιούνιο η Ελλάδα καλείται να καταβάλει προς το ΔΝΤ δόσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία