BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

«Ναι» στους όρους διάσωσης των εταίρων λέει η Ελλάδα

Γέφυρες για την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους θεσμούς που θα εξασφαλίσει διετή χρηματοδότηση 29,1 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ρίχνουν οι νέες προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση.

Για μια «κοινωνικά βιώσιμη συμφωνία» μίλησε ο Τσίπρας

0
0

Σύμφωνα με την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύουν οι Financial Times, η Ελλάδα  είναι έτοιμη να αποδεχθεί  όλες τις μεταρρυθμίσεις στα φορολογικά και το ΦΠΑ με μια αλλαγή με μόνη αλλαγή τη διατήρηση της ειδικής έκπτωσης 30% για τα νησιά, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες είναι δύσκολος ο εφοδιασμός.

Επίσης ο πρωθυπουργός ζητά η αλλαγή του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη μέχρι το 2022 να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και όχι αμέσως. Επίσης ζητά το «phase out» στο ΕΚΑΣ, που συμφωνεί να σταματήσει σταδιακά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, να γίνει με βραδύτερο ρυθμό.

«Η Ελληνική Δημοκρατία είναι προετοιμασμένη να αποδεχθεί αυτήν την συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, υπό την αίρεση των ακόλουθων τροποποιήσεων, προσθηκών ή διευκρινίσεων, στο πλαίσιο μιας παράτασης του λήγοντος προγράμματος (διάσωσης) και της νέας δανειακής συμφωνίας για την οποία υπεβλήθη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2015», γράφει ο κ. Τσίπρας.

«Όπως θα παρατηρήσετε», συμπληρώνει, «οι τροποποιήσεις μας είναι ολοκληρωμένες και σέβονται πλήρως την ευρωστία και αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος».

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συσκεφθούν στις 18:30 (ώρα Βρυξελλών) για να συζητήσουν τη νέα πρόταση της Ελλάδας.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία