BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Το «όχι» ταρακούνησε τις ευρωαγορές

Απώλειες κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο του «όχι» του ελληνικού δημοψηφίσματος, ωστόσο τις τελευταίες ώρες η πτώση περιορίζεται μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη η οποία οι επενδυτές θεωρούν ότι θα διευκολύνει την εξεύρεση λύσης.

Απώλειες 3,21% στο Χρηματιστήριο

3
0

Ο δείκτης Stoxx 600 άνοιξε με απώλειες 1% στις 379,4 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 με απώλειες 1,1%, ο δείκτης CAC με πτώση 2,2% και ο δείκτης DAX με πτώση 2%.

Σημαντικό πλήγμα δέχεται ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές της Baco Commercial Portugues να χάνουν 4,4%, της Deutsche Bank 2,7%, της Santander 2,6%, της BBVA 2,2%, της ING 2.4%, της Unicredit 3.8% και της Intesa Sanpaolo 3.6%.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν τη Δευτέρα για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους μετά την επικράτηση του «όχι» -και μάλιστα με απρόσμενα μεγάλη διαφορά- ενώ αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με την απόδοση του 10ετούς ιταλικού να κινείται στο 2,34%, του ισπανικού στο 2,32% και του πορτογαλικού στο 3,06%, ενώ σταθερά στο 35,2% βρίσκεται η απόδοση του ελληνικού 3ετούς τίτλου, στο 23,81% του 5ετούς και στο 14,78% του 10ετούς.

Το ευρώ έκανε «βουτιά» έναντι του δολαρίου με τη δημοσιοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, αργότερα όμως, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του κ. Βαρουφάκη ανέκαμψε στα 1,1060 δολάρια.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, καθώς οι  επενδυτές φοβούνται νέα κρίση στην ευρωζώνη λόγω του ελληνικού "όχι", με τον δείκτη Nikkei να κλείνει με απώλειες 2,08%, τον δείκτη Hang Seng να κάνει "βουτιά" άνω του 4%, ενώ έντονες ήταν οι διακυμάνσεις στους κινεζικούς δείκτες -με τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο η κεντρική τράπεζα της χώρας να παρέχουν στήριξη σε Shanghai Composite και CSI.

(Mε πληροφορίες από euro2day.gr)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία