BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Προς αναζήτηση συμβιβασμού για τα έξτρα 4 δις ο Τσακαλώτος

Χωρίς συμφωνία φεύγουν οι δανειστές, εμπλοκή στη διαπραγμάτευση

1
0

‘Έναν συμβιβασμό με τα στελέχη του κουαρτέτου, τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη νομική μορφή των μέτρων «υπό αίρεση» ύψους 3,6 δισ. ευρώ, τα οποίο απαίτησε το Eurogroup της Παρασκευής, προσπαθεί να επιτύχει ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του ΔΝΤ εμμένουν στη «γραμμή Λαγκάρντ» που προβλέπει νομοθέτηση λεπτομερούς λίστας 4-5 βασικών μέτρων, στα οποία θα περιλαμβάνονται μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και μειώσεις κύριων συντάξεων.

Στόχος των δύο πλευρών είναι να τα βρουν ως το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης ώστε να πραγματοποιηθεί κανονικά το προαναγγελθέν έκτακτο Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης, που θα μπορούσε να κινητοποιήσει τις διαδικασίες για την αναπροσαρμογή του χρέους.

Παρά τις φήμες για το ενδεχόμενο ψήφισης του «μηχανισμού» των υπό αίρεση μέτρων  κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι κανένα νομοσχέδιο δεν πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση από τη Βουλή μέσα στην Μ. Εβδομάδα.

Το Μαξίμου εμφανίζεται αισιόδοξο ότι η συμφωνία θα κλείσει στο πλαίσιο που η κυβέρνηση πρότεινε για τα μέτρα 5,4 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στα προληπτικά μέτρα το Μαξίμου διευκρινίζει ότι η απόφαση του Eurogroup δεν αφορά τη νομοθέτηση μέτρων, αλλά έναν μηχανισμό εξισορρόπησης τυχών αποκλίσεων που θα θεσμοθετηθεί εκ των προτέρων, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας δημοσιεύματα και εκτιμήσεις σχετικά με το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Ενθαρρυντικές δε, θεωρούνται οι διευκρινίσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι τα προληπτικά μέτρα δεν συνιστούν 4ο μνημόνιο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία