BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ρυθμίσεις για τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ

Στη μείωση κατά 50% της παρακράτησης που γίνεται στον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα όπως τα αρνητικά εκκαθαριστικά για τους εργαζομένους στο Δημόσιο.

«Δέσμευση των εταίρων για στήριξη και μετά το 2014»

1
0
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε από βήματος της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σύντομα πρόκειται να εκδοθεί υπουργική απόφαση, με την οποία μπαίνει πλαφόν στο ποσό που θα παρακρατείται, σε συνάρτηση προς τις μηνιαίες αποδοχές.

Με βάση τη σχετική ενημέρωση, αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού, θα ορίζεται στα 3/10 του μισθού, ενώ εάν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος.
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές από τις υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών σε σχέση με ζητήματα όπως λ.χ. οι τόκοι των δανείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τράπεζες, ακριβώς λόγω των σημαντικών μειώσωεν που έχει υποστεί το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων και προκειμένου να έχουν νέα αύξηση στις επισφάλειες, προχωρούν σε ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις ή ακόμη και σε πάγωμα καταβολής των δόσεων για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Στοιχεία του υπ. Οικονομικών δείχνουν ότι με αυτόν τον τρόπο, έχουν ήδη ρυθμιστεί περισσότερα από 750.000 στεγαστικά δάνεια.
Ελαστικές ρυθμίσεις έχει εφαρμοσει και η διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως η καταβολή της μισής δοσης για διάστημα έως πέντε χρόνια, επιμήκυνση της διάρκειας εξόφλησης, αναστολή καταβολής δόσεων κ.α.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία