BACK TO
TOP
Πολιτικές

Δύο χρόνια στην εξουσία για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ώρες πριν από το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου που θα "θερμομετρηθούν" οι διαθέσεις των δανειστών, η Κυβέρνηση δια του Αλέξη Τσίπρα επιμένει πως δεν πρόκειται να νομοθετηθούν μέτρα αξίας ούτε ενός ευρώ για μετά το 2018. Παράλληλα... προσεύχονται να μην γίνουν οι υπουργοί οικονομικών της Ε.Ε συμπαραστάτες της γραμμής Σόιμπλε- ΔΝΤ που ζητούν εκ των προτέρων νομοθέτηση των 4.2 δισ που ζητεί το Ταμείο, προκαταβολικά, ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση.

Δύο χρόνια στην εξουσία για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

1
0

Σήμερα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμπληρώνει δύο χρόνια στην εξουσία, γεγονός το οποίο καταβάλλεται - παρά το βαρύ κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος- να εορταστεί σαν ξόρκι στη δυσθυμία που έχουν προκαλέσει οι απανωτές διαψεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά το Βαρναλικό... "που ήσουν νιότη που λεγες πως θα γινόμουν άλλος".

Χθες το βράδυ, το Μαξίμου διένειμε πολυσέλιδο σημείωμα με τα έργα και τις ημέρες της "Κυβέρνησης της Αριστεράς" από τον Ιανουάριο του 2015 έως και σήμερα, σε έναν απολογισμό, φυσικά με θετικό πρόσημο και μπόλικη δόση από το γνωστό (από τα παλιά) δόγμα της "καμένης γης".

Παραλλήλως, ο Πρωθυπουργός, αποφάσισε τελικώς στο διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες (με τη συμμετοχή των μελών του Πρωινού Καφέ) να μην παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη με αφορμή τα "γενέθλιά" του και να περιοριστεί σε αυτή που παραχωρεί στην Εφημερίδα των Συντακτών με μηνύματα εντός κι εκτός:

1. Όχι σε νομοθέτηση νέων μέτρων

2. Όχι σε εκλογές- καίτοι δεν τις φοβόμαστε

Παράλληλα, με τα δημοσκοπικά ευρήματα να "ραπίζουν" τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε σφυγμομέτρηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας , στην Κυβέρνηση αποφασίστηκε πέραν της προγραμματισμένης εδώ και ημέρες εορταστικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Πρωθυπουργού στις αρχές Φεβρουαρίου, να αρχίσουν να "τρέχουν" νομοθετήματα και πρωτοβουλίες που δεν άπτονται της διαπραγμάτευσης, όπερ σημαίνει πως δεν εξαρτώνται από το πώς θα ξεδιπλωθούν οι εξελίξεις στο πεδίο αυτό.

Με κωδικό ...Καθημερινότητα και Ανάπτυξη, κυβερνητική επιλογή είναι να δοθεί η εικόνα πως η Κυβέρνηση ...κυβερνά και δεν αρκείται απλώς στο να διαπραγματεύεται αενάως. ( Αυτή άλλωστε είναι συζήτηση που απασχολεί το Μαξίμου από καιρό).

Επ αυτού, κομματικές πηγές ανέφεραν χθες πως στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να υπάρξει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου υπό τον συντονισμό των αρμόδιων υπουργών Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη - Χρ. Βερναρδάκη οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το "μαρκάρισμα" των υπουργών και των υποχρεώσεών τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ήταν χθες σαφής: Ενίσχυση του "κόφτη" και παράτασή του για έναν χρόνο αλλά εάν και εφόσον η παραχώρηση αυτή οδηγήσει την Ελλάδα στο πρόγραμμα της Ποσοτικής Χαλάρωσης.

Κοινώς, εάν συμπεριληφθούν στη συμφωνία με τους πιστωτές και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα επιτρέψουν στον Μάριο Ντράγκι να ανοίξει και για την Ελλάδα την "κάνουλα" του QE.

Κάτι λιγότερο τούτου, ουδέν, επιχείρησε ο κ. Τζανακόπουλος να ξεκαθαρίσει, αποφεύγοντας επιμελώς πάντως να συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα που θα "περιγράφονται" στον κόφτη ( ήτοι μείωση αφορολόγητου, συντάξεων κλπ).

Αυτό είναι και το "όριο" των 153 βουλευτών της πλειοψηφίας; Κατά τον ίδιο, " Η κοινοβουλευτική ομάδα είναι ενιαία και συμπαγής", είπε εξαιρετικά λακωνικά αλλά στους κόλπους της, οι βουλευτές "βράζουν", αναμένοντας πού θα καθίσει τελικώς η "μπίλια" της αξιολόγησης.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία