BACK TO
TOP
Πολιτικές

Κυπριακό και β’ αξιολόγηση στη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ

Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ είχε το πρωί της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου στη Μάλτα, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής της Ε.Ε., ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κυπριακό και β’ αξιολόγηση στη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ

3
0

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Μέρκελ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις συνομιλίες της στην Άγκυρα με την τουρκική ηγεσία σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, το κυπριακό και την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.  

Από την -πλευρά του ο κ. Τσίπρας επαναβεβαίωσε την προσήλωση της Αθήνας στις συνομιλίες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και τη σημασία της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και ότι οι προκλητικές διεκδικήσεις και ενέργειές της στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Τέλος, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς συμφωνήθηκε να ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο.

Πηγή: Ναυτεμπορική


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία