BACK TO
TOP
Πολιτικές

Πολιτική κόντρα από την «επιθεώρηση» Τσίπρα στις καμένες περιοχές

Στα ύψη εκτοξεύθηκε η πολιτική αντιπαράθεση τις τελευταίες ώρες, με αφορμή την … επιθεώρηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα των καμένων περιοχών της Ανατολικής Αττικής.

Πολιτική κόντρα από την «επιθεώρηση» Τσίπρα στις καμένες περιοχές

1
0

Τα κόμματα κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι μόλις η εικόνα της πυρκαγιάς που κατέκαψε την Ανατολική Αττική βελτιώθηκε, μπήκε στο ελικόπτερο και επιθεώρησε τα καμένα για να βρει αμέσως μετά την καταστροφή «περιορισμένη» και την κατάσταση «σαφώς καλύτερη» από εκείνη μετά την πυρκαγιά του 2009. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μάλιστα αμέσως μετά την πτήση, προκάλεσαν την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που μίλησε για «ηθοποιό σε κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις πάνω από τα καμένα, χρησιμοποιώντας με απαράδεκτα προκλητικό τρόπο ως σκηνικό τους πυροσβέστες που μοχθούν καθημερινά με αυταπάρνηση».

Στο μεταξύ, για σήμερα έχει προγραμματιστεί και τρίτη σύσκεψη, σε επίπεδο υπουργών και συναρμοδίων παραγόντων, με αντικείμενο την ακριβή καταγραφή των ζημιών και τις αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Θα μετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι δήμαρχοι Ωρωπού και Μαραθώνα, καθώς και εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Μεταξύ άλλων, θα οριστικοποιηθεί το ύψος των αποζημιώσεων ανά περίπτωση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί ποσόν 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στους ιδιοκτήτες των σπιτιών που κάηκαν ολοσχερώς και 450 ευρώ ανά τετραγωνικό για επισκευές στα κτίσματα που υπέστησαν ζημιές.

Κατά τον σχεδιασμό (σ.σ. που συζητήθηκε στη χθεσινή, κεντρική σύσκεψη, στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα) τα ποσά θα δίνονται τμηματικά και ανάλογα με την πορεία των εργασιών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία