BACK TO
TOP
Πολιτικές

Όλο το κυβερνητικό επιτελείο στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κρήτης

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κρήτης που ξεκινά την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου με παρόντες 15 υπουργούς, στρέφεται το κυβερνητικό ενδιαφέρον, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Όλο το κυβερνητικό επιτελείο στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κρήτης

0
0

Οι επιτελείς επεξεργάζονται ή δρομολογούν λύσεις σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα όπως η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη που οφείλουν αυτοαπασχολούμενοι προς το Δημόσιο «έως 20.000 ευρώ».

Στο μέτωπο των πλειστηριασμών, ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης ξεκίνησε συσκέψεις με φορείς για την επίλυση προβλημάτων που μπλοκάρουν στην πράξη τη βελτίωση του «νόμου Κατσέλη». Χθες άκουσε τις προτάσεις ενώσεων καταναλωτών, ενώ σειρά έχουν οι εκπρόσωποι δικηγορικών συλλόγων και δικαστικών ενώσεων για παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων -όπως για παράδειγμα την «αποσυμφόρηση» Ειρηνοδικείων.

Το θέμα, πέραν των κοινωνικών αναταραχών που ήδη προκαλεί, βρίσκεται στα top της τρίτης αξιολόγησης και η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη «να το τρέξει» όπως και τα 95 προαπαιτούμενα που απομένουν μέχρι τον Νοέμβριο.

Αναπτυξιακό... πεντοζάλι

Τις εργασίες της συνόδου θα ανοίξει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ από την προεργασία που έχει γίνει τον τελευταίο μήνα προκύπτει ότι σκοπός του συνεδρίου είναι να διερευνηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες του νησιού και να τεθούν οι αναπτυξιακοί στόχοι του.

Η έμφαση δίνεται στις υποδομές (βόρειος οδικός άξονας, λιμάνια), στην ενέργεια (ενεργειακή αυτοδυναμία), στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό και, φυσικά, στα εργαλεία χρηματοδότησης με αιχμή το ΕΣΠΑ.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία