BACK TO
TOP
Πολιτικές

Συνάντηση Τσίπρα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Χακάν Τσαβούσογλου

Στην Αθήνα φτάνει την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου ο νέος Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου ο οποίος θα έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αλλά και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Συνάντηση Τσίπρα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Χακάν Τσαβούσογλου

3
0

Η συζήτηση με τον πρωθυπουργό θεωρείται η συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Άγκυρα και των επαφών που είχε στην τουρκική πρωτεύουσα με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, με βασικό θέμα της ατζέντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η επίσκεψη πάντως πραγματοποιείται σε εν γένει κομβικό σημείο για τις σχέσεις Τουρκίας- Ελλάδας ειδικώς και Τουρκίας - Ε.Ε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσαβούσογλου μεταξύ άλλων θα συμβάλει και στην προετοιμασία της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η οποία φαίνεται να «κλειδώνει» για τις 4 Δεκεμβρίου.

Μετά την Αθήνα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης θα επισκεφθεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου την Θράκη, όπου θα έχει επαφές σε Κομοτηνή και Ξάνθη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία