BACK TO
TOP
Πολιτικές

Αναστασιάδης και Μαλάς στο β' γύρο των εκλογών στην Κύπρο

Σε δεύτερο γύρο στις 4 Φεβρουαρίου, στον οποίο θα αναμετρηθούν ο νυν πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης -υποψήφιος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ)- και ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς, θα κριθεί ο τελικός νικητής των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο.

Αναστασιάδης και Μαλάς στο β' γύρο των εκλογών στην Κύπρο

1
0

Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, ο Ν. Αναστασιάδης συγκεντρώνει ποσοστό 35,50%.

Ακολουθεί ο Στ. Μαλάς, με ποσοστό 30,25%, ενώ εκτός β' γύρου μένει ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Νικόλας Παπαδόπουλος με ποσοστό 25,74%.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους υποψηφίους, ο Χρίστος Χρίστου συγκεντρώνει ποσοστό 5,65%, ο Γιώργος Λιλλήκας 2,18%, ο Ανδρέας Ευστρατίου 0,22%, ο Χάρης Αριστείδου 0,19%, ο Μιχαήλ Μηνά 0,17% και ο Χριστάκης Καπηλιώτης 0,10%.

Συνολικά ψήφισαν 395.915 πολίτες (συμμετοχή 71,87%) και αποχή έφθασε στο 28,13%.

Ν. Αναστασιάδης: Η ψήφος του λαού θα κρίνει την πορεία της χώρας

Σε δηλώσεις του, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών «αποτελούν ισχυρή εντολή για συνέχιση της πορείας των τελευταίων πέντε χρόνων», ενώ εξέφρασε την ετοιμότητά του για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και για συνεργασία με όλους, τονίζοντας ότι «αυτό που προέχει είναι το καλό της πατρίδας μας».

Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε την εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής κρίσιμη, γιατί όπως ανέφερε, «από τη βούληση του λαού θα εξαρτηθεί εάν η χώρα θα πορευθεί με σταθερότητα προς το μέλλον». Η ψήφος του λαού «θα κρίνει την πορεία της χώρας μας και θα καθορίσει το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών μας... Είτε θα συνεχίσουμε με σιγουριά που δημιουργεί το σήμερα, αλλά και την προοπτική του αύριο, είτε θα επιστρέψουμε σε δογματικές πολιτικές και αδιέξοδα που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» πρόσθεσε.

Αντίπαλος όλων μας, τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, είναι τα προβλήματα, «που ο λαός αντιμετωπίζει και κανένας σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει».

Ερωτηθείς εάν έχει αρχίσει τους σχεδιασμούς για την επόμενη Κυριακή, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε ότι δεν θεώρησε ποτέ τους ανθυποψηφίους του ως αντιπάλους. «Συνεπώς είμαι έτοιμος και για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και για συνεργασία με όλους. Αυτό που προέχει είναι το καλό της πατρίδας μας, η αντιμετώπιση με ρεαλισμό και με συγκροτημένο πρόγραμμα η αντιμετώπιση των προβλημάτων που ο λαός μας αντιμετωπίζει», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση, εάν τον ξάφνιασε το αποτέλεσμα για τον κ. Παπαδόπουλο, σημείωσε ότι «από την ώρα που απευθύνεσαι στο λαό θα πρέπει να αναμένεις την ετυμηγορία του με νηφαλιότητα και με σεβασμό».

Στ. Μαλάς: Βάζουμε τέλος στους διχασμούς τους παρελθόντος

«Ο λαός μίλησε», δήλωσε από την πλευρά του ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών κατέδειξε ότι «μία μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία ζητεί μία νέα ελπιδοφόρα αλλαγή».

Αφήνουμε πίσω το χθες, «βάζουμε τέλος στους διχασμούς τους παρελθόντος και κοιτάζουμε στο μέλλον με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα» ανέφερε. Διαβεβαίωσε ότι με υπευθυνότητα, σύνεση και συναίνεση, θα επιδιώξει τη λύση του Κυπριακού για επανένωση και απελευθέρωση της Κύπρου, αλλά και για βελτίωση της οικονομίας, με τρόπο που να αγγίζει τη ζωή όλων των Κυπρίων, τονίζοντας ότι μέσα από την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη, πρέπει να υπάρξει κοινωνική συμμαχία ευρείας αποδοχής.

Αναφερόμενος στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο κ. Μαλάς κάλεσε τέλος τους ψηφοφόρους «να υπερβούν κομματικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις και να κρίνουν τις θέσεις, τις δεσμεύσεις και τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία