BACK TO
TOP
Πολιτικές

Διαδοχικές συναντήσεις Νίμιτς στα Σκόπια με την ηγεσία της πΓΔΜ

Με την ελπίδα ότι «θα έχει και στα Σκόπια κάποιες καλές συναντήσεις, όπως και στην Αθήνα», ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς θα έχει την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) Χρίστιαν Μίτσκοσκι και τον αρχηγό του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της χώρας, Αλί Αχμέτι.

Διαδοχικές συναντήσεις Νίμιτς στα Σκόπια με την ηγεσία της πΓΔΜ

1
0

Ο κ. Νίμιτς -βρίσκεται από την Τετάρτη το μεσημέρι στα Σκόπια- θα συζητήσει τις προτάσεις που ο ίδιος παρουσίασε στους διαπραγματευτές των δύο χωρών στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, ενώ θα ενημερώσει τους συνομιλητές του για τις προθέσεις και προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Χθες, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι η στάση του κόμματός του είναι ότι πρέπει τελικά να διεξαχθεί δημοψήφισμα στη γείτονα, παρά τις ενστάσεις του κυβερνητικού εταίρου του DUI του Αλί Αχμέτι.

«Δεν θεωρώ αυτό το θέμα εμπόδιο. Το θεωρώ μια πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, ότι η λύση θα είναι μόνιμη και θα παραμείνει έτσι μια για πάντα. Δεν είναι κάτι τόσο τρομακτικό ή τραγικό ή αδύνατο επειδή τα δημοψηφίσματα διεξάγονται σύμφωνα με τον νόμο και με ταχεία διαδικασία» είπε και σημείωσε ότι «πριν από το δημοψήφισμα οι πολιτικοί πρέπει να εκφράσουν τη γνώμη τους για να βοηθήσουν το έθνος να αποφασίσει».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία