BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ιωαννίδου έφυγε, Δαβάκης ήρθε… και επίσημα στον ΟΓΕΕΚΑ

Τη σκυτάλη στον νέο πρόεδρο του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ», τον επί σειρά ετών βουλευτή Λακωνίας, κ. Θανάση Δαβάκη, παρέδωσε και επίσημα, στις 7 Απριλίου η κα. Μίκα Ιωαννίδου.

Ιωαννίδου έφυγε, Δαβάκης ήρθε… και επίσημα στον ΟΓΕΕΚΑ

0
0
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κα. Ιωαννίδου έκανε έναν απολογισμό του έργου που πραγματοποίησε ο ΟΓΕΕΚΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ειδικότερα:

«Μετά από τέσσερα χρόνια σκληρής και επίπονης προσπάθειας στην Προεδρία του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Ελληνίδας και του Έλληνα αγρότη, παραδίδω τη σκυτάλη στον νέο Πρόεδρο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την ειλικρινή στήριξη και βοήθειά σας, όλα αυτά τα χρόνια ώστε ο Οργανισμός να ανακτήσει το κύρος και την αξιοπιστία του, να γίνει αποδεκτός και γνωστός από τον απλό πολίτη, την Ελληνίδα και τον Έλληνα αγρότη, στην υπηρεσία του οποίου θέτει το πιο πολύτιμο αγαθό την πληροφόρηση, εκπαίδευση και κατάρτιση.

Θυμίζω ότι ο Οργανισμός παρελήφθη με χρέος ύψους 2.228.000 ευρώ και απλήρωτο προσωπικό, και με μηδενικές απορροφήσεις στα Κοινοτικά Προγράμματα του Ε.Π.Α.Α.-Α.Υ. για τις υποδομές και κτίρια, καθώς και με πολύ χαμηλές επιδόσεις στα προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Οργανισμός κατάφερε να πληρώσει όλα τα χρέη, ενώ τακτοποιήθηκαν οι υπάλληλοί του.

Παράλληλα τριπλασιάστηκαν οι χρηματοδοτήσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, και αυξήθηκε το ποσοστό συγχρηματοδότησης από 50% σε 75% ύστερα από διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αποτέλεσμα οι εκπαιδευόμενοι αγρότες και αγρότισσες να μην υφίστανται πλέον καμία οικονομική επιβάρυνση όπως στο παρελθόν.

Όπως γνωρίζετε και πολλές φορές έχετε περιλάβει στις στήλες σας την τελευταία τετραετία τριπλασιάστηκε ο αριθμός των προγραμμάτων κατάρτισης και για πρώτη φορά έγιναν σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και σε απομακρυσμένα νησιά, εξειδικευμένα προγράμματα για τις αγρότισσες, για βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, ασφάλεια και υγιεινή, προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, επιχειρηματικότητα, αλιεία, κ.α..

Λειτούργησαν κλειστές σχολές. Άνοιξε η Σχολή Αλιείας στο Βόλο που για χρόνια παρέμενε ανενεργή, βασική πηγή γνώσεων για τους Αλιείς και προχώρησε η μετατροπή της σε ΙΕΚ. Οι επαγγελματίες τυροκόμοι της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων είναι περιζήτητοι, ενώ στην Αβερώφειο Σχολή στη Λάρισα οι τεχνίτες μας βρίσκουν εργασία ύστερα από συμφωνίες με συλλογικούς εργοδοτικούς φορείς.

Προχωρήσαμε με ταχύτατους ρυθμούς στην Περιφέρεια το πρόγραμμα βελτίωσης και αναβάθμισης των εκπαιδευτικών δομών του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. και της υλικοτεχνικής υποδομής τους, από το Γ΄ ΚΠΣ. Υλοποιείται εντατικά πλέον η κτιριακή αναβάθμιση 17 εκπαιδευτικών δομών του Οργανισμού σε όλη την Περιφέρεια.

Διευρύναμε τις διακρατικές συμφωνίες για την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων και συντονίζουμε την κοινοτική πρωτοβουλία EQUAL με την Ιταλία για την εκπαίδευση των εκπαιδευτών και την δημιουργία νέων εκπαιδευτικών πακέτων σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ, τον ΟΓΑ, το ΕΘΙΑΓΕ, τον ΟΠΕΓΕΠ και το ΑΠΘ.

Παράλληλα ο Οργανισμός ολοκλήρωσε τις ενέργειες για την άμεση πιλοτική εφαρμογή του «Πράσινου Πιστοποιητικού» για τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αγροτών και την ίδρυση ενός νέου ΙΕΚ εθνικής εμβέλειας με τέσσερις ειδικότητες (2 σχετικές με Αλιεία) – Μελισσοκομία – Αμπελουργία.

Σήμερα ο Οργανισμός βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή ενόψει και της ανάγκης ορισμού του ως τελικού δικαιούχου για την Δ’ Προγραμματικής Περιόδου.

Εύχομαι και ελπίζω ο Οργανισμός να συνεχίσει πορεία ανάπτυξης με σεβασμό στις κοινές αξίες και τις αρχές που υπερβαίνουν πρόσωπα και καταστάσεις, προς όφελος της επένδυσης στο πιο πολύτιμο κεφάλαιο της χώρας μας, στη γνώση και πληροφόρηση των ανθρώπων που μοχθούν κι εργάζονται στην Περιφέρεια».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία