BACK TO
TOP
Πολιτικές

Γιατί καθυστερεί το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης;

Την καθυστέρηση στην έναρξη εφαρμογής του νέου μέτρου της πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρο Κοντό, ο βουλευτής και πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλης Έξαρχος.

Ο Έξαρχος βάζει κάτω από τη βάση στην Μπόελ στον έλεγχο υγείας

0
0

Ειδικότερα στην ερώτησή του ο κ. Έξαρχος αναφέρει τα εξής: «Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην έναρξη εφαρμογής του μέτρου της πρόωρης συνταξιοδότησης αγροτών, που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Με δεδομένο ότι δεν έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις που θα καθορίζουν το νέο καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης, μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων αγροτών βρίσκεται σε αναμονή. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα αρκετές αγροτικές οικογένειες να μην επωφελούνται των ευεργετημάτων του συγκεκριμένου μέτρου η χρησιμότητα του οποίου είναι πολύ μεγάλη για την ενίσχυση του εισοδήματος αρκετών αγροτικών οικογενειών και τη στήριξη νέων αγροτών.

Επίσης, λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους ζωής εξαιτίας της μεγάλης ακρίβειας θεωρείται επιβεβλημένη η αύξηση του ποσού της αποζημίωσης προκειμένου οι συνταξιούχοι αγρότες να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της ζωής τους,» υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό: «Γιατί καθυστερεί η έκδοση των αποφάσεων για την εφαρμογή του νέου μέτρου της πρόωρης συνταξιοδότησης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013; Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η αύξηση του ποσού της πρόωρης σύνταξης; Ποια είναι η εκτίμηση για τον αριθμό των δικαιούχων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα;»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία