BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ένα μήνα διορία δίνουν στην κυβέρνηση οι Θεσσαλοί

Σχεδόν δύο ολόκληρες ώρες, από τις 15.00 έως τις 17.00 διήρκησε η συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρου Κοντού με τη 16μελή επιτροπή αγροτών μελών των Συντονιστικών Επιτροπών της Θεσσαλίας. Οι Θεσσαλοί επέδωσαν στον υπουργό ψήφισμα με τα αιτήματά τους, απαντήσεις για τα οποία περιμένουν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Βγαίνοντας από τη συνάντηση, οι αγρότες συμφώνησαν στο ότι "ο υπουργός πρόθεση έχει, λεφτά δεν έχει", ενώ κρίνουν αναγκαία και μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα καραμανλή. Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ο υπουργός κ. Κοντός δεν προέβη σε καμία δήλωση.      

Ένα μήνα διορία δίνουν στην κυβέρνηση οι Θεσσαλοί

0
0

"Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό, αλλά όχι ακριβώς αυτό που περιμέναμε. Τα αιτήματα αφορούν στο 90% των αγροτών της Ελλάδας. Όμως ως απάντηση δεν πήραμε κάτι συγκεκριμένο. Τα αιτήματα που θέλουμε να ικανοποιηθούν δεν αφορούν μόνο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά είναι θέματα που πρέπειι να επιλύσει η ίδια η κυβέρνηση. Θα περιμένουμε μέχρι τις 20 Ιανουαρίου για απαντήσεις" δήλωσε ο κ. Σπύρος Τσικρίκος από τη Λάρισα.

"Περιμένουμε απαντήσεις έως τις 20 Ιανουαρίου. Αλλιώς θα ξεσπάσει μια νέα, μεγαλύτερη κρίση" επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, από την ΕΑΣ Λάρισας.


Γρεβενά
Νωρίτερα την Τετάρτη και συγκεκριμένα από τις 14.00 έως τις 15.00 είχε προηγηθεί η συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των αγροτών του νομού Γρεβενών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΑΣ κ. Στέφανο Ράπτη, παρουσία και του νομάρχη κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη.Οι αγρότες από τα Γρεβενά ενημέρωσαν τον υπουργό για τα αιτήματά τους, βασικότερο εκ των οποίων παραμένει το γεγονός ότι οι περίπου 40.000 τόνοι δημητριακών παραμένουν αδιάθετοι τόσο στις αποθήκες της ΕΑΣ όσο και των παραγωγών. Οι αγρότες δήλωσαν στο AgroNews ότι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της τρέχουσας περιόδου, αλλά αναμένουν άμεσες απαντήσεις από την πλευρά του υπουργείου. Μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους σημαίνει έναρξη νέων κινητοοποιήσεων.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες του AgroNews, ο κ. Κοντός στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων συναντήσεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα με εκπροσώπους αγροτών όλης της χώρας, αύριο Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 συναντά εκπροσώπους αγροτών από το Νομό Σερρών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία