BACK TO
TOP
Business

Η κεντρική τράπεζα της Κίνα γίνεται... ψηφιακή

Η κεντρική τράπεζα της Κίνα γίνεται... ψηφιακή. Μετά από τη συγκρότηση ερευνητικής ομάδας το 2014 η People's Bank of China (PBOC), αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ψηφιακό νόμισμα. Εάν η προσπάθεια ευοδωθεί θα είναι η πρώτη κεντρική τράπεζα που θα επιτύχει κάτι τέτοιο, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνα γίνεται... ψηφιακή

0
0

Πιθανώς αυτό να μην αλλάξει τη ζωή των καταναλωτών, αλλά σίγουρα θα αλλάξει τη ζωή των εμπόρων, οι οποίοι θα μπορούν να εισπράττουν άμεσα απευθείας από τον αγοραστή, γεγονός που θα μειώσει το κόστος των συναλλαγών αλλά και τους μεσάζοντες.

Με δεδομένο ότι θέλει να δημιουργήσει ένα δικό της ψηφιακό νόμισμα η PBOC φροντίζει να αυξήσει τον έλεγχο σε νομίσματα όπως το bitcoin.

Ήδη οι Κινέζοι καταναλωτές έχουν υιοθετήσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις online αγορές, σχεδόν για τα πάντα από ένα αναψυκτικό έως ένα κινητό τηλέφωνο.

«Το να γνωρίζεις τα ακριβή ποσά που δανείζουν οι τράπεζες, που πηγαίνουν τα κεφάλαια, την πορεία των πιστώσεων είναι βασικά στοιχεία ώστε να καταπολεμήσεις το ξέπλυμα χρήματος και φυσικά η νομισματική πολιτική να καταστεί πιο αποτελεσματική», εκτιμά ο Duan Xinixing, αντιπρόεδρος της OKCoin, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συναλλαγών bitcoin στην Κίνα.

Πάντως ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου νομίσματος. Το σίγουρο είναι ότι το τύπωμα χρήματος και η προσπάθεια να καταπολεμήσει το πλαστό χρήμα είναι αρκούντως ακριβό για μία χώρα με 1,4 δισ. κατοίκους. Ως εκ τούτου η δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος μπορεί να λύσει αρκετά προβλήματα, να βελτιώσει την ταχύτητα αλλά και τη διαφάνεια των συναλλαγών.

Πηγή: newmoney.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία