BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Πιέσεις για παράταση στην πληρωμή της ειδικής εισφοράς ΕΛΓΑ

Στις 31 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της ειδικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ, με τη διοίκηση του Οργανισμού να μην έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της ως προς το ενδεχόμενο παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία.

Screenshot_2024-03-27_at_17_06_41

3012
7

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο αλλά και από καταγγελίες αγροτών που επικαλούνται κομματικά στελέχη της αντιπολίτευσης, ο ΕΛΓΑ δεν διατίθεται να προχωρήσει σε πίστωση αποζημίωσης σε όσους δεν έχουν τακτοποιήσει την οφειλή.

Αυτό στην πράξη σημαίνει, ότι αν τελικά δοθεί παράταση και στο μεταξύ ο ΕΛΓΑ προχωρήσει σε πληρωμές αποζημιώσεων, όσοι παραγωγοί δεν έχουν αποδώσει την ειδική εισφορά, δεν θα λάβουν αποζημίωση ακόμα και αν το πόρισμά τους έχει αναρτηθεί.

 

 

Σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αναφέρεται:

Σε μια χρονιά, που ειδικά για τη Θεσσαλία αλλά και για όλη την Ελλάδα, είναι η πιο καταστροφική που έχει περάσει τις τελευταίες δεκαετίες. 

Σε μια χρονιά, που με την αναθεώρηση της ΚΑΠ, η Κυβέρνηση κατάφερε να μην πληρωθούν οι επιδοτήσεις, μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε, και να μην υπάρχει χρονοδιάγραμμα πληρωμής τους. 

Σε μια χρονιά, που ο αγροτικός κόσμος προσπαθεί ακόμα να κατανοήσει τα «περίφημα» οικοσχήματα και τι πρέπει να κάνει για να βρίσκεται στα πλαίσια αυτών.

Σε μια χρονιά, που οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2023 είναι ακόμα ανοιχτές (ενώ θα έπρεπε να έχουν κλείσει προ πολλού και να γίνονται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2024). 

Σε μια χρονιά, που ο ΕΛΓΑ δεν έχει αποζημιώσει τους παραγωγούς ούτε για τις καταστροφές του 2023 αλλά κι ούτε για τις τεράστιες καταστροφές του Daniel και του Elias. 

Σε μια χρονιά, που οι ιδιοκτήτες των κατεστραμμένων γεωτεμαχίων στην περιοχή της λίμνης Κάρλας δεν γνωρίζουν ΑΝ θα αποζημιωθούν, ΠΟΣΟ και ΠΟΤΕ!

Σε μια χρονιά, όπου οι τεράστιες καταστροφές των δικτύων του ΤΟΕΒ παραμένουν, οδηγώντας στην αβεβαιότητα άρδευσης ακόμα και γεωτεμάχια που «σώθηκαν» από τη θεομηνία. 

Σε μια χρονιά, που η περιβόητη αρωγή, μόνο «αρωγή» δεν είναι για τον κόσμο, μιας και δεν έχει ακόμη πληρωθεί, αν και ο κ. Μητσοτάκης το είχε ανακοινώσει με περίσσεια χαρά! 

Σε μια χρονιά, που η πολυδιαφημιζόμενη ρύθμιση των οφειλών σε άτοκες δόσεις στους παρόχους ρεύματος όχι μόνο δεν υφίσταται, αλλά γίνονται και διακοπές ηλεκτροδότησης των αγροτικών εγκαταστάσεων, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβαίνει στη Θεσσαλία λόγω της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή. 

Σε μια χρονιά, που οι «τέλειοι» και «άριστοι» της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κι όλοι όσοι διαπραγματεύτηκαν και σχεδίασαν τη νέα ΚΑΠ, άφησαν τον πρωτογενή τομέα στο έλεος, με τον κόσμο να μην μπορεί να σταθεί οικονομικά εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου. 

 

Σ’ αυτή τη χρονιά, λοιπόν, η «εκλεκτή» αυτή Κυβέρνηση, αποφασίζει να μη δώσει παράταση στην ημερομηνία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ, παρά ζητά απειλητικά από τον κατεστραμμένο και πληγωμένο αγροτικό κόσμο, μέσω των μηνυμάτων που στέλνει στα κινητά τους, να εξοφλήσει τις εισφορές αυτές ειδάλλως δε θα αποζημιωθούν και κατ’ επέκταση θα χαθούν εκατομμύρια χρημάτων τα οποία δικαιούται να λάβει ο πρωτογενής τομέας της χώρας. 

Κύριοι, είστε πλέον, κατά γενική ομολογία όλων, ΑΣΧΕΤΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ κι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ έχει περάσει από τη χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση. Απομακρυνθείτε έστω και τώρα, πριν να είναι εντελώς αργά για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. 

Ζητούμε ΑΜΕΣΑ την παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ, τουλάχιστον μέχρι την πληρωμή των οικοσχημάτων (η οποία θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι τέλος του 2023). 

Υ.Γ.1: Η τοπική ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να είναι μόνο για γλέντια και φιέστες ή θα πάρει επιτέλους θέση για τα τεράστια προβλήματα του τόπου?

Υ.Γ.2: Άραγε οι εκλεγμένοι τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκλέγονται από την περιοχή ή από την Αθήνα? Γιατί απ’ ότι φαίνεται δεν έχουν καμία επαφή και καμία γείωση με την τοπική κοινωνία και τα προβλήματα της!

 

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

05-04-2024 20:53Κωστας

Συμφωνώ με το Βασιλη τι ποιο απλο απο τον συμψηφισμο της οφειλης με τη δικαιουμενη αποζημιωση. Αλλα δυστυχως βρισκουν πρόφαση για να μη δώσουν τις αποζημιωσεις. Υποτιμουν τη νοημοσυνη μας. Αλλα ο αγροτης δεν ξέχνα και θα τιμωρήσει την αλλαζονια της εξουσιας. Κρίμα που οι κυβέρνηση ζει στο μικρόκοσμό της και δεν αφουγκραζεται τα προβλήματα του λαού.

Απάντηση

31-03-2024 16:26 Γεωργία

Με την εισαγωγή εσπεριδοειδών από Αίγυπτο τα δικά μας προϊόντα έμειναν στα αζητητα. Οι βουλευτές κοιμούνται...χωρίς να έχουμε πουλήσει τα προϊόντα μας πως θα εξοφλήσουμε τις οφειλές μας; Έχει να φάει μαυρίλα η ΝΔ στις ευρωεκλογές που θα είναι όλη δική της! Ξεφτιλες!

Απάντηση

29-03-2024 21:06ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ "ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟ" ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΛΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΠΟ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ.... Π Ο Σ Ο!!!!!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

27-03-2024 19:49Akis

Αν θες να είσαι σωστός απέναντι στον αγρότη δώσε τα λεφτά στον κόσμο και όποιος δεν σε πληρώσει μην του ξαναδινεις.Το μαχαίρι στο λαιμό μας με τα λεφτά που σας έχουν δώσει για εμάς?Απορώ τελικά πόσο μπαχαλο είστε και για πόσο ηλίθιους μας περνάτε όλοι εκεί στην παρέα Μητσοτάκη

Απάντηση

27-03-2024 19:39Akis

Πέρυσι ρε καθίκια δώσατε 6 μήνες παράταση.Φετος που καταστράφηκε ο τόπος όλος απείληται κιολλας πως αν μέχρι αύριο στην ουσία το μεσημέρι ο κόσμος δεν έχει πληρώσει θα πάρει τα τέτοια σας?Είστε άξιοι της μοίρας σας.Φωτια μαλακισμενα.πλησιαζουν εκλογες

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία