BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Εντολή πληρωμής των 60 εκατ. ΕΛΓΑ για την Τρίτη 2 Απριλίου σε ζημιές 2023

Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Απριλίου ανοίγει ο ο ΕΛΓΑ τον δεύτερο κύκλο πληρωμών αποζημιώσεων έτους 2023, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναφέρουν πως θα αφορούν σε δυο διαδοχικές πιστώσεις 60 εκατ. και 16 εκατ. ευρώ.

ELGA_APRILIO_SITE

4996
11

Εντολή πληρωμής 60 εκατ. στον ΕΛΓΑ για την Τρίτη 2 Απριλίου σε ζημιές 2023

Η αρχή αναμένεται να γίνει την Τρίτη, όταν θα δοθεί η εντολή πληρωμής για αποζημιώσεις 60 εκατ. ευρώ που αφορούν σε ζημιές φυτικής και ζωικής παραγωγής της περσινής χρονιάς, σε όσους παραγωγούς έχουν ήδη δει αναρτημένα τα πορίσματά τους και έχουν τακτοποιήσει την εκκρεμότητα της ειδικής εισφοράς.

Η πληρωμή της Τετάρτης 3 Απριλίου, αφορά σε προκαταβολές 16 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις στις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου, κυρίως ελαιοκαλλιέργειες, για τις καταστροφές τις οποίες υπέστησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023, στις Περιφερειακές Ενότητες, Δωδεκανήσου-Ρόδου, Μαγνησίας και Έβρου.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 959 της Agrenda


Σημειώνεται ότι μετά την πληρωμή των 60 εκατ., ο ΕΛΓΑ θα έχει καταβάλει συνολικά 130 εκατ. ευρώ για τις ζημιές του 2023, οι οποίες δεν αφορούν σε έκτακτες καταστάσεις, όπως οι πυρκαγιές ή η θεομηνία στη Θεσσαλία. Μετά την πληρωμή αυτή, αναμένεται να ακολουθήσει επόμενη, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές το χρονοδιάγραμμα, πέραν του ότι μέχρι τον Ιούνιο ο Οργανισμός Ασφαλίσεων θα πρέπει να έχει κλείσει την υπόθεση των αποζημιώσεων της περσινής χρονιάς.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει:

Μετά από συνεργασία που είχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ανακοινώνονται νέες πληρωμές για ζημιές του 2023.

Συγκεκριμένα:

  • Την Τρίτη 2α Απριλίου 2024 και ώρα 12:00,καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ 60 εκ.€ για αποζημιώσεις έτους 2023.

Με την πληρωμή αυτή έχουν καταβληθεί σε διάστημα δύο  μηνών 130 εκ.€ στους παραγωγούς ενώ προβλέπεται η εξόφληση όλων των οφειλόμενων αποζημιώσεων μέχρι το τέλος του Ά εξαμήνου του 2024.

  • Την Τετάρτη 3η Απριλίου 2024 και ώρα 12:00,καταβάλλονται μέσω του ΕΛΓΑ, από την Κρατική Αρωγή, 16 εκ.€,ως προκαταβολές αποζημιώσεων στις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου, κυρίως ελαιοκαλλιέργειες, για τις καταστροφές τις οποίες υπέστησαν από την πύρινη λαίλαπα το καλοκαίρι 2023, στις Περιφερειακές Ενότητες, Δωδεκανήσου-Ρόδου, Μαγνησίας και Έβρου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

«Το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΛΓΑ δικαιώνουν τις προσδοκίες των αγροτών. Με συνέπεια και συστηματική προσπάθεια, τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα και με τις πληρωμές που κάνουμε συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των παραγωγών μας».

 

Σχόλια (11)
Προσθήκη σχολίου

04-04-2024 17:27Ts

Πληρώθηκε κάνεις για τις πυρκαγιές Αυγούστου

Απάντηση

02-04-2024 22:09Kostas

Εγώ και έχω πληρομενη ταην ασφαλιστικη εισφορα και πορίσματα έχουν έρθει 4,3,24και δεν έχω πληρωθεί, σε τηλεφονηκη επικινονια με τον ελγα Βέροιας μου είπαν ότι τα λευτα έχουν πιστωθεί,,,, εγώ λευτα δεν είδα αλαλούμ ότι να είναι

Απάντηση

01-04-2024 21:10ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ

ΩΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ. ΠΟΣΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ?ΖΗΜΙΕΣ ΔΗΛΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΗ.

Απάντηση

01-04-2024 16:34PARASKEVI

Αλίμονο στην μεσαία και χαμηλή τάξη... δούλευε κακομοιρε, δουλειά να μην σου λείπει...

Απάντηση

01-04-2024 15:45Γιωργος

Απατεωνες πολιτικοι....ραγιαδες πολιτες που τους βαρανε παλαμακια.χαμηλης νοημοσυνης λαος!!!

Απάντηση

01-04-2024 11:36Γιώργος

Τα πετρέλαια που είναι. Συνεπής αυτή η κυβέρνηση από τριάντα Μαρτίου πήγαμε πρώτη Απριλίου και βλέπουμε.

Απάντηση

01-04-2024 10:58Γιωργος

Οποτε καταλαβαινετε ποτε θα πληρωθουμε εμεις οι υπολοιποι που δεν εχουμε καν λαβει τα πορισματα.καλο ιουνιο.αλλα δεν φταιει ο αφορισμενος μιστερ μπιν.φταινε τα κομματοσκυλα που τον ψηφιζουν και μας εχει ρημαξει την ζωη και δεν μπορουμε ουτε να καλλιεργησουμε αλλα ουτε και να ζησουμε τις οικογενειες μας.εχει ξεκινησει η νεα καλλιεργητικη περιοδος εδω και 3 μηνες και δεν μπορουμε ουτε στη δουλεια μας να παμε.ολα τα προηγουμενα οι οποιες αποζημιωσεις δικαιουμασταν τις περναμε εως τα Χριστουγεννα.τωρα ο θρασυτατος υπουργος μας διαφημιζει κιολας οτι οτι δηθεν μας πληρωνει-ακουσον,ακουσον-και 2 μηνες νωριτερα.καθικια παλιοτομαρα κοπριτες,η οργη του κοσμου στον λαιμο σας.ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ!ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ.ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ.ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία