BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Ανοικτό στο σύνολο της διαδρομής το Φαράγγι της Σαμαριάς

Προσβάσιμο στο σύνολο της διαδρομής και από τις δύο εισόδους του, τη βόρεια στο Ξυλόσκαλο και τη νότια στην Αγία Ρουμέλη, είναι το Φαράγγι της Σαμαριάς μετά την υλοποίηση έργων αποκατάστασης.

faraggi-ths-samarias

16
0

Ήδη από την Κυριακή 28 Απριλίου επιτράπηκε η είσοδος από την Αγία Ρουμέλη για τα δύο πρώτα χιλιόμετρα του μονοπατιού, έως το χώρο ανάπαυσης «Χριστός».

Όπως ανακοινώθηκε από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς του ΟΦΥΠΕΚΑ, υλοποιήθηκαν τον τελευταίο 1,5 μήνα εντατικές εργασίες για τη συντήρηση των υποδομών (αποκατάσταση γεφυρών, συντήρηση του μονοπατιού, κοπή και απομάκρυνση των επικίνδυνων προς πτώση δένδρων κατά μήκος του μονοπατιού, συντήρηση των κιγκλιδωμάτων και του συστήματος προστασίας από λιθοπτώσεις), προκειμένου να παρέχεται μία αναβαθμισμένη εμπειρία στους επισκέπτες και να διασφαλίζεται η ασφάλειά τους. Οι εργασίες συντήρησης θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Για την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων, καθώς και για πληροφορίες που αφορούν τον Εθνικό Δρυμό (π.χ., ωράριο λειτουργίας, κατηγορίες εισιτηρίων, την διαδρομή, την ασφάλεια, κ.λπ.) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: https://samaria-tickets.necca.gov.gr/checkout

Σημειώνεται ότι η διαχείριση της επισκεψιμότητας του Φαραγγιού της Σαμαριάς πέρασε στον ΟΦΥΠΕΚΑ το καλοκαίρι του 2022, οπότε και για πρώτη φορά τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων. Κατά την χρονιά εκείνη, το φαράγγι υποδέχθηκε 168.593 άτομα, που είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών από το 2007.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία