BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η εκκίνηση για το εμβληματικό Ράλι Ακρόπολις

Το πιο σημαντικό γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Ράλι Ακρόπολις ξεκινά την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στην καρδιά της Αθήνας, περιλαμβάνοντας για πρώτη φορά στην μακροχρόνια ιστορία του μια Ειδική Διαδρομή γύρω από το Σύνταγμα.

KAR_6996

47
0

Το Ράλι Ακρόπολις, άλλωστε, ένας από τους εμβληματικούς -και εξαιρετικά απαιτητικούς- αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) είχε μείνει εκτός προγράμματος για τα προηγούμενα 8 χρόνια. Γι' αυτό και η Ειδική Διαδρομή στο Σύνταγμα είναι μια πανηγυρική υποδοχή του «Ράλι των Θεών» κατά την επιστροφή του στην αυθεντική έδρα του, με την εκκίνηση των αυτοκινήτων ακριβώς όπως το ορίζει η παράδοση, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Τα 55 αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο 29ο Ράλι Ακρόπολις, με τα ισάριθμα πληρώματα (οδηγός και συνοδηγός) θα αρχίσουν να «πυροβολούν» μπροστά από τον Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη λίγα λεπτά μετά από τις 6 το απόγευμα. Προηγουμένως, όμως, θα έχουν κάνει την πρώτη, «αναγνωριστική» διαδρομή (Shakedown) στην περιοχή της Λαμίας, όπου βρίσκεται το κέντρο του αγώνα, με τις εγκαταστάσεις του Service Park κ.λπ.

Η διαδρομή όπου θα αγωνιστούν τα παγκόσμια αστέρια του σπορ όπως ο πολυπρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ, αλλά και ο Έλληνας Λάμπρος Αθανασούλας, θα κλείσει πλήρως για την κυκλοφορία από τις 13:30. Το πρώτο αυτοκίνητο θα πάρει εκκίνηση στις 18:08.

Στο WRC, στην ανώτερη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, συμμετέχουν ειδικά εξελιγμένα αυτοκίνητα, τα οποία φέρουν την ονομασία των οχημάτων παραγωγής, αλλά επί της ουσίας έχουν ελάχιστη σχέση με αυτά. Στην κατηγορία WRC, όπου το κόστος εξέλιξης και συντήρησης των «υπερόπλων» μπορεί να αναληφθεί μόνο από εργοστασιακές ομάδες, συμμετέχουν αυτοκίνητα με κινητήρες 1.600 κυβικών εκατοστών, με τούρμπο και τετρακίνηση, με σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και ισχύ 380 ίππων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, την Πέμπτη 9/9/2021 θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας λόγω διεξαγωγής της 1ης Ειδικής Διαδρομής του EKO Acropolis Rally 2021.

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία