BACK TO
TOP
Ποιότητα Ζωής

Φωτιές σε Ρόδο, Φθιώτιδα και Μεσσηνία

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα, αλλά η μάχη της κατάσβεσης δεν έχει τελειώσει.

2904454

29
0

Στη Ρόδο, μετά από μεγάλη προσπάθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά απομακρύνθηκε από το χωριό Μαριστά που είχε εκκενωθεί και περιορίστηκε μέσα σε χαράδρες. Είναι η τρίτη μέρα που η Ρόδος, στην περιοχή πέριξ της Κοιλάδας Πεταλούδων η οποία έχει μείνει ανέγγιχτη, συνεχίζει να καίγεται. Οπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ν.Αιγαίου ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, Νικήτας Βενιός, η φωτιά τρέχει σε ρεματιές, μακριά από το χωριό.
Στη Φθιώτιδα ,τα εναέρια μέσα, αεροπλάνα και ελικόπτερα, έδωσαν τέλος από νωρίς το πρωί στην ολονύχτια μαραθώνια μάχη των πυροσβεστών να συγκρατήσουν τις επικίνδυνες αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην κορυφογραμμή του όρους Ορθρυς, πάνω από τη Στυλίδα. Όλη τη νύχτα η φωτιά, κοντά στο χωριό Λογγίτσι, έδειχνε τις άγριες διαθέσεις της. Σε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τη διεύρυνση του μετώπου της πυρκαγιάς και την απειλητική κίνησή της είτε προς την περιοχή της Ανάβρας Μαγνησίας είτε προς την περιοχή του χωριού Νεοχώρι Δομοκού αλλά και ανατολικά προς την περιοχή του χωριού Νεράιδα Στυλίδας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται, αν και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλίτσι, του δήμου Πύλου - Νέστορος, στη Μεσσηνία. Οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους, έχουν επιστρέψει. Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία