BACK TO
TOP
Προγράμματα

Επενδύσεις μεταποίησης για αγρότες με προκήρυξη 150 εκατ. τον Απρίλιο

Με αυστηρότερο πλαίσιο υλοποίησης για ώριµες επενδυτικές πρωτοβουλίες, προετοιµάζεται η πρόσκληση της Αγροτικής Μεταποίησης ύψους 150 εκατ. ευρώ που θα εκδοθεί τον ερχόµενο µήνα.

prokiriksi-agrotikis-metapoiisis-aprilio

Γιώργος Κοντονής

1281
6

Πρόκειται για τη συνέχεια του Μέτρου 4.2.1  το οποίο σηµαδεύτηκε από ένα διάτρητο θεσµικό πλαίσιο που προέβλεπε τροποποιήσεις του φακέλου ενίσχυσης, οι οποίες άφηναν ορθάνοιχτο το δρόµο για τη µεταβίβαση του εγκριτικού (µε το αζηµίωτο προφανώς), όπως µας αναφέρει πηγή που γνωρίζει άριστα το πώς είχε διαµορφωθεί η κατάσταση την περασµένη προγραµµατική περίοδο. Εξού και οι πολλαπλές παρατάσεις για την υλοποίηση του προγράµµατος, για το οποίο τα εγκριτικά εκδόθηκαν το καλοκαίρι του 2019 και έχουν λάβει παράταση έως τις 30 Απριλίου 2024. Όπως διαβεβαιώνει η ίδια πηγή, πλέον αυτό το παράθυρο κλείνει οριστικά. Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, εξετάζεται µάλιστα να πρέπει οι αιτούντες κατά την οριστικοποίηση του φακέλου να έχουν ήδη στην κατοχή τους αδειοδοτηµένο χώρο για τη δραστηριότητα που επιθυµούν να αναπτύξουν. 

Αναλυτικά τα στοιχεία του προγράµµατος Μεταποίησης µε βάση και το στρατηγικό σχέδιο έχουν ως εξής:

  • Στόχος: Ενίσχυση του προσανατολισµού στην αγορά και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκµεταλλεύσεων, τόσο βραχυπρόθεσµα όσο και µακροπρόθεσµα, συµπεριλαµβανοµένης της µεγαλύτερης εστίασης στην έρευνα, την τεχνολογία και την ψηφιοποίηση.
  • Επιλέξιµοι αιτούντες: Πολύ µικρές, µικρές, µεσαίες και µεγάλες επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ.
  • ∆απάνες που επιδοτούνται: Επιδοτούνται δαπάνες σε ιδρύσεις, εκσυγχρονισµούς, επεκτάσεις, µετεγκαταστάσεις, µονάδων παραγωγής και αποθηκευτικών χώρων, συγχωνεύσεις µονάδων, µονάδες διαχείρισης υποπροϊόντων. 
  • Επιλέξιµος προϋπολογισµός επενδύσεων: Από 400.001 έως και 5.000.000 ευρώ.
  • Ύψος ενίσχυσης: Η ένταση ενίσχυσης είναι:

α) Περιφέρειες Ιονίου, Κρήτης και µικρά νησιά Αιγαίου: 65%

β) λιγότερο ανεπτυγµένες Περιφέρειες: 50%

γ) λοιπές περιοχές: 40 %

Για τις περιπτώσεις επενδυτικών δαπανών που στοχεύουν σε µείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ύδατος, εκποµπών αερίου του θερµοκηπίου, µείωση της χρήσεις αποβλήτων, από ένα ποσοστό και πάνω, προβλέπεται η προσαύξηση της ενίσχυσης κατά 10%. 

Σηµειώνεται πως στην τρέχουσα προγραµµατική περίοδο θα ενισχυθούν µόνο οι µονάδες που παράγουν τελικό προϊόν αγροτικό. 

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

14-02-2024 12:05Νικος

Η.απαντηση.που.εδωσε.χθες.ο Μητσο....Τάκης.εναι.σαν.λεει. Αυτά.σας.αξηζουν.αν.το.βλεπετε. Σωστό.ακουλοθησετε.αυτη.τη.χηδεα. Κυβέρνηση.του.κουληηηηηηηηηηηηη.

Απάντηση

14-02-2024 10:38Argiro

Μαζί με τα προγράμματα που ανακοίνωσε να διευκρίνιση ότι είναι και για αυτούς που ο τραπεζικός λογαριασμός να είναι φουσκωμένος,γιατί με <τρύπια τσέπη >δεν υπάρχει ανοιχτή πόρτα προγραμμάτων. Αυτά για να μην κοροιδευομαστε!!!!!!!!!!!!

Απάντηση

14-02-2024 09:39Νίκος.

Ο.μητσο........τακης.ερηξε.μια. Αν.πιασει.επιασε.εμεις.τη.κανουμε. Αυτά.να.δη.ο.λαος.και.να.μην. Ψηφησει.παλι.ειπαμε.αυτη.η.κυβερνηση. Δεν.ειναι.για.τη.φτωχεια.δεν.θα.το.καταλαβουμε. Πότε......όταν.βγενει.στη.τηλεορασει.ολο. Θα.ενησχησουμε.της.επηχειρησεις. Εμείς.η.μαλακες.γιατι..παμε.κοντα. Τώρα.την.ειδατε.την.απαντηση.του. Πώς.μας.χαρακτηρηζη.αυτα.ναδουμε. Να.βαλουμε.μιαλο.ολοι..αλλα.υπαρχουν. Μερηκι.σπατουλαρουν.καλα.ποση. Είναι.ψομολησες.

Απάντηση

14-02-2024 09:05ΑΓΡΟΤΗΣ

Αφού έδωσε απλόχερα εχθές χρήμα ο Μητσοτάκης στους αγρότες έλυσε τα προβλήματα μας συνεχίζει σήμερα το σαίτ αυτό να μοιράζει χρήμα η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο συνεχίζει

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις