BACK TO
TOP
Αγροφύλαξ

Μαστιχόδεντρα

Το γεγονός της εβδομάδας ήταν αναμφίβολα η καταστροφή της Χίου! Το μαστιχόδεντρο, το δέντρο που πληγώναμε, δεν έχει πια δάκρυα… και γι’ αυτό έχουμε όλοι τις ευθύνες μας! Προσωπικά, ως αγροφύλαξ, τις αναλαμβάνω στο ακέραιο! Είναι σαφές ότι κι αυτή τη φορά η Πολιτεία οφείλει ένα μεγάλο συγγνώμη στους μαστιχοκαλλιεργητές, τους ελαιοκαλλιεργητές, τους μελισσοκόμους και τους κτηνοτρόφους του νησιού!

Branding στη γεωργία

8
0

Άλλοι, αρμοδιότεροι από μένα, θα μας πουν σε λίγο καιρό ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής, ωστόσο δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία αν κάηκαν τελικά 4.000 ή 5.000 στρέμματα με μαστιχόδεντρα και άλλα τόσα με ελιές. Αυτό που τώρα έχει σημασία είναι ο συντονισμός όλων των αρμοδίων, ώστε μέσα απ’ αυτή τη βιβλική καταστροφή να μπουν οι βάσεις μιας μεγάλης αναγέννησης!

Υπάρχει τρόπος! Στην περίπτωση, μάλιστα, της μαστίχας τα πράγματα είναι πιο εύκολα! Το προϊόν είναι μοναδικό και ζητείται απ’ όλο τον κόσμο! Ευτυχώς, αυτά τα χρόνια έχει γίνει πολλή δουλειά και έχουν διαμορφωθεί τα δίκτυα για τη διακίνηση του προϊόντος στη διεθνή αγορά! Αρκεί η μείωση της παραγωγής που θα προκύψει μέχρι την ανασύσταση των μαστιχόδεντρων να μην είναι αφορμή για την εγκατάλειψη της προσπάθειας!

Οι γνωρίζοντες το θέμα υποστηρίζουν πως είναι ευκαιρία, με τη βοήθεια και της Πολιτείας, να τεθεί σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εγκατάστασης νέων φυτειών, έτσι ώστε σε λίγα χρόνια το νησί να δώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του στον τομέα της μαστιχοκαλλιέργειας! Τρόποι υπάρχουν, πολιτική βούληση και συντονισμός χρειάζεται!

Προς το παρόν, πάντως, αυτό που βιώνουμε είναι η κακή πλευρά των πολιτικών ταγών και της δημόσιας διοίκησης! Γιατί, τι άλλο μπορώ να πω όταν μαθαίνω ότι ο μέχρι τώρα ειδικός γραμματέας αρνείται να παραιτηθεί και να δώσει τη θέση του στον επόμενο που επελέγη για τη συγκεκριμένη θέση, μόνο και μόνο γιατί θέλει να πάρει και την «αποζημίωση» που με βάση το «opengov» δικαιούται! Και είναι μεγάλη πανάθεμά τη! Γύρω στις 150.000 ευρώ!

Απ’ ότι μαθαίνω, μάλιστα, στην υπόθεση αυτή έχει και ισχυρές «πλάτες» ο ειδικός μας! Ολόκληρο το σύστημα της Μεσογείων, αλλά και ολόψυχη τη βοήθεια της πρώην υπουργού! Τον περιμάζεψαν, τον σπούδασαν, τον διόρισαν στην Κομισιόν, τον έκαναν ειδικό γραμματέα, τώρα θα τον αφήσουν να φύγει χωρίς αποζημίωση; Άλλωστε, από την τσέπη τους τα βάζουν; Τον ιδρώτα σου «διαχειρίζονται», κατακαημένε αγρότη!    

Τέλος τα... δάκρυα για τα μαστιχόδεντρα της Χίου, μετά την καταστροφή.



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία