BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ο σύμβουλος με την Porsche…. και τα «κουτάβια» των Ενώσεων

Άργησα να τα μάθω τα νέα, όμως ποτέ δεν είναι αργά! Ο λόγος για τον… πανικό που έχει γίνει με τα προγράμματα των ΟΕΦ και τις απατεωνιές στις οποίες προέβησαν δύο μεγάλες οργανώσεις του ελαιολάδου, ακολουθώντας τις οδηγίες γνωστού συμβούλου των βορείων προαστίων, που είχε αναλάβει να «τρέξει» τα προγράμματά τους! Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον εισαγγελέα βεβαιώνει με έγγραφό του ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφερόμενος στα προγράμματα των ΕΑΣ Μεσσηνίας και Λέσβου, μόνο που δεν έχω δει κάτι σχετικό με την απόφαση απένταξης! Περισσότερα… από βδομάδα!

Ο σύμβουλος με την Porsche…. και τα «κουτάβια» των Ενώσεων

0
0

******
ΜΕΡΑ
Καλοδεχούμενη η απόφαση της νέας ιδιοκτησίας της ΕΛΒΙΖ για την απ’ ευθείας παραλαβή καλαμποκιού από τους παραγωγούς, είτε με ανοικτή τιμή που θα ακολουθήσει την πορεία της αγοράς, είτε με άμεση εξόφληση η οποία κινείται ήδη ένα με δύο λεπτά πάνω από το υπόλοιπο εμπόριο! Ελπίζω του χρόνου να γίνει και νωρίτερα! 

*****
ΝΥΧΤΑ
Νομίζω πως δεν χρειάζεται πολύ για να καταλάβει κανείς τι έφταιξε φέτος και η καημένη η φακή έχει μείνει στα αζήτητα. Με την ενίσχυση για ολοκληρωμένη διαχείριση της παραγωγής να πηγαίνει στους μεταποιητές και με τα «ψευτοσυμβόλαια» να γίνονται άλλοθι για ελληνοποιήσεις, ζήτω που καήκαμε!

*****
ΓKOTZI ΦΕΡΙ
Έφαγε κράξιμο μαθαίνω ο Γκότζι Φέρι την περασμένη Κυριακή. Μίλησε σαν ειδικός για το γκότζι-μπέρι, αλλά κάποιοι παραγωγοί, που δεν ξεχνούν ότι τους είχε πουλήσει φούμαρα για το ιπποφαές, του την είχαν φυλαγμένη. Μου είπαν ότι αποκαλύφθηκε η άγνοιά του. Να δω πότε θα αποκαλυφθεί και ο ρόλος του στην ταλαίπωρη ΠΕΝΑ.

****
ΒΑΛΤΟΣ
Ούτε βαλτός να ήταν ο Μάχιμος.
Τι βγαίνει και κάνει δηλώσεις για ελέγχους στις εισαγωγές καλαμποκιού από Βουλγαρία; Τελείωσαν οι εποχές που οι παραγωγοί τσίμπαγαν με τέτοια κολπάκια των εμπόρων. Γι' αυτό να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Η Βουλγαρία συγκομίζει καλαμπόκι μετά από μας και οι ελάχιστες ποσότητες, που ίσως αγοράστηκαν, είναι περσινές, άρα σίγουρα θα είναι... τίγκα στις αφλατοξίνες.

******
ΛΑΔΑΔΙΚΑ
Γαργαλιστικές ιστορίες κυκλοφορούν στα ενδότερα της πλατείας Βάθη για την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει  συνιδιοκτήτρια μεγάλης επιχείρησης με ορυζόμυλους με στενό συνεργάτη του Καθηγητή. Κι αναρωτιόμασταν γιατί βγαίνει πάντα λάδι αυτή η εταιρεία όσες ενστάσεις κι αν κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι των διαγωνισμών.

*****
ΥΒΡΙΔΙΑ
Μπορεί να ακούγεται κάπως παράδοξο αλλά αν υπάρχει κάτι που θα επιδράσει καταλυτικά στις παγκόσμιες εξελίξεις τα επόμενα χρόνια, αυτό είναι ο ρόλος της Κίνας στη διεθνή σκακιέρα.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη της Κίνας, που είχε βασικό στήριγμα τους χαμηλούς μισθούς και τις ξένες επενδύσεις για πάνω από 30 χρόνια, κάπου εδώ κλείνει τον κύκλο της. Τώρα καλείται να συμπεριφερθεί ως ώριμη οικονομία κι αυτό δείχνει κομμάτι δύσκολο!

Ίσως πιο δύσκολο απ’ ό,τι είναι για τη Fed (Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής) να σταματήσει την αγορά κρατικών ομολόγων με κοπή νέου χρήματος, μια διαδικασία που ακολουθεί σταθερά από το 2008, για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστότητας που έφερε η οικονομική κρίση. Κι αυτό είναι που δεν θέλει η Μέρκελ.

Η έλλειψη ρευστότητας πάντως, που απ’ ότι φαίνεται, είναι κι αυτό παγκόσμιο φαινόμενο, πονάει πολύ τον τελευταίο καιρό τους Έλληνες αγρότες, καθώς, με πρώτο διδάξαντα το κράτος, ένας μετά τον άλλο οι «κρίκοι» της παραγωγικής αλυσίδας μεταφέρουν τα βάρη των πιστώσεων… στον τελευταίο τροχό της αμάξης!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία