BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Η παρέλαση πέρασε από Αχαρνών και ∆οµοκού

«Κάναµε µεγάλη προσπάθεια και πληρώνουµε την ενίσχυση περίπου 40 µέρες νωρίτερα από πέρυσι γιατί γνωρίζουµε τις ανάγκες των αγροτών και της ελληνικής επαρχίας, για ρευστότητα», έλεγε στον πανηγυρικό του ο Βαγγέλη για την πληρωµή της προκαταβολής της ενιαίας παραµονή της 28ης.

Η παρέλαση πέρασε από Αχαρνών και ∆οµοκού

1
0

Πραγµατικά έγινε µεγάλη προσπάθεια κι έµειναν χωρίς σεντ χιλιάδες αγροτών, τους οποίους το σύστηµα δεν τους αναγνώριζε ως ενεργούς εξαιτίας λάθους του υπουργείου Οικονοµικών που δεν συµπεριέλαβε τις εκπρόθεσµες φορολογικές δηλώσεις αλλά και λοιπών εκκρεµοτήτων στους ελέγχους των αιτήσεων µεταβίβασης δικαιωµάτων από κληρονοµιά. 

Οικοσκευή

Αυτά είναι, επιστρέφουν οι υπάλληλοι από τις Βρυξέλλες και ο κρατικός προϋπολογισµός εγγράφει τις δαπάνες για τα µεταφορικά της οικοσκευής τους. Θα µου πεις, τα 6,5 χιλιαρικάκια για τα µπαγκάζια της Γεωργίας είναι το θέµα; Όχι, βέβαια, αλλά η σχετική σηµειολογία, ειδικά σε καιρούς ύφεσης και περικοπών που βιώνει η χώρα.

Άγραφα

Έχει παραγίνει το κακό µε τον ΕΛΓΑ, που δεν «γράφει» ζηµιές στην Αιτωλοακαρνανία. Ελαιοπαραγωγός κατήγγειλε στην Agrenda, πως 2 χρόνια πριν, γεωπόνος που πήγε να εκτιµήσει ζηµιά ανεµοθύελλας, του είπε µεταξύ σοβαρού και αστείου: «εσείς εδώ στα χωριά περιµένετε να αποζηµιωθείτε από κυβέρνηση Ν∆-ΠΑΣΟΚ;» Τώρα, που άλλαξαν τα… κόζια;

∆ιακαναλική

Ο στρατηγός Βαγγέλη διαµαρτυρήθηκε προσφάτως ότι τα µεγάλα κανάλια, που τώρα κόπτονται για τις τηλεοπτικές άδειες δεν παίζουν τους αγρότες. Πριν από λίγες µέρες ο έτερος Βαγγέλης της πλατείας, εξέφραζε το παράπονο ότι τον καλούν τα κανάλια µόνο όταν οι αγρότες είναι στα µπλόκα. Ο Παππάς τι λέει;

Υβρίδια

Τώρα ο Μάξιµος περίµενε σοβαρή απάντηση από τον Βαγγέλη για τις ενέργειες που γίνονται για την άρση του εµπάργκο. Αυτό που κατάλαβε είναι ότι τα πάντα όλα έµειναν στις εθιµοτυπικές συναντήσεις, αλλά από ουσία...τίποτα..

Μάλιστα, ο υπουργός στην απάντησή του παραπέµπει στη διµερή συνάντηση του Γενικού Γραµµατέα Αγροτικής Πολιτικής µε τον αναπληρωτή υπουργό Γεωργίας της Ρωσικής Οµοσπονδίας, στην 8η ∆ΕΘ.

Μνηµόνευσε δε, την ισχυρή παρουσία ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά, πριν από την επιβολή των κυρώσεων και επεσήµανε την ετοιµότητα των ελληνικών επιχειρήσεων για άµεσες εξαγωγές. Τουτέστιν, τρικυµία!

 

ΜΕΡΑ

Μαθαίνω ότι οι κοινοτικοί  της Επιτροπής Παρακολούθησης έπλεξαν τον εγκώµιο στον γενικό των Κοινοτικών Πόρων για τη µεθοδικότητα και τη συµβολή του στα αγροτικά προγράµµατα. Πήρε πόντους!

ΝΥΧΤΑ

∆εν έχουν άδικο νέοι αγρότες που δεν θέλουν κοµµατικές ταυτότητες στις κινητοποιήσεις ζητώντας από τις παλιές καραβάνες αγροτοσυνδικαλιστών να κάνουν τόπο στα νιάτα, µη εξαιρώντας φυσικά και τον στρατηγό Βαγγέλη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία