BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Έχει face control στην επετηρίδα της Νιρβάνα

Πήραν φωτιά τις προάλλες οι κάτω από τον 8ο όροφοι της Νιρβάνα µε την εισήγηση του ΘΒ για νέο νόµο που θα αναδιαρθρώνει τον Οργανισµό. Μαθαίνουµε ότι έξαλλοι οι εργαζόµενοι, που πρόσφατα είχαν και εκλογές, όταν κατάλαβαν ότι πάει να «διαλύσει» τον οργανισµό, που σηµειωτέων εδώ και περίπου 5 χρόνια λειτουργεί χωρίς νοµική υπόσταση µετά τις συγχωνεύσεις, τον ανάγκασαν να πάρει πίσω το σχέδιο.

Έχει face control στην επετηρίδα της Νιρβάνα

0
0

Αυτό που φαίνεται να τους έτσουξε είναι η πρόταση τις θέσεις ευθύνης να καλύπτουν άτοµα µε ειδικά προσόντα απέξω και όχι από την επετηρίδα… της δηµόσιας διοίκησης.

ΜΕΡΑ

Ο Βαγγέλης θα κόψει την  ∆ευτέρα την κορδέλα 1ου Συνεδρίου του Εθνικού Αγροτικού ∆ικτύου 2014-2020, µε θέµα «∆ικτύωση για την προώθηση της καινοτοµίας στον αγροτικό χώρο». Σίγουρα εκεί θα είναι όλοι οι… δικτυωµένοι.

ΝΥΧΤΑ

Συνεχίζουν λέει µε αίσθηµα ευθύνης(;) προς τους παραγωγούς οι γεωπόνοι ΕΛΓΑ την απεργία, µέχρι να λυθεί το θέµα για τις εκτός έδρας µετακινήσεις. Την ίδια ώρα µε αίσθηµα ευθύνης και η διοίκηση παίζει ακόµα και το χαρτί της… επιστράτευσης.


Υβρίδια

«To µέλλον της ελληνικής γεωργίας είναι οι βιολογικές καλλιέργειες», είπε από το Πετρίτσι ο αναπληρωτής Τσιρώνης, προλαβαίνοντας τα σχόλια ότι εκκρεµούν πληρωµές από το 2012. Βέβαια, δεν µιλάµε για τα επόµενα έτη… που πραγµατικά έχουν µέλλον µέχρι να τακτοποιηθούν οι δικαιούχοι.

Μην πτοείστε, είπε ο οικολόγος υπουργός, στο 2ο συνέδριο, τα προβλήµατα δεν θα πρέπει να αποτελέσουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και τις προοπτικές που ανοίγονται.

Για το τώρα, πάντως, πολλοί εκ των παρευρισκόµενων βιοκαλλιεργητών στις Σέρρες εξέφρασαν αγωνίες του ότι… κάποιοι τους θέλουν φτηνούς εργάτες της γης και ότι η βιοκαλλιέργεια φθίνει και οι παραγωγοί µειώνονται.

Τρικυµία

Εκεί στη Ν∆ τα ‘χουν παίξει λιγάκι, απ’ τη µια ζητά (βλέπε πρόγραµµα αλήθειας), για οφειλές ΟΓΑ συµψηφισµούς µε επιδοτήσεις, και από την άλλη ο Αυγενάκης εγκαλεί την κυβέρνηση ότι παρανόµως προχωρεί σε κατάσχεση των αγροτικών επιδοτήσεων. Πάντως, µαθαίνω ότι πολλά αγροτικά στελέχη διαφωνούν µε τους συµψηφισµούς του Κυριάκου.

           

Μπουχάρες

Οι βαρύγδουπες αναρτήσεις στη ∆ιαύγεια για δαπάνες ∆ηµοσίου που αφορούν καζανάκια, φωτοτυπικό χαρτί, πόµολα και ράφια µε ενθουσιάζουν. Το τερµάτισαν, όµως τελευταία µε απόφαση για τον καθαρισµό και φύλαξη (232 ευρώ) των χαλιών στο γραφείο του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ. Θα µου πεις  κρύωσε ο καιρός να µην στρώσουν οι άνθρωποι;

   

Τζακ ποτ

Ο Βαγγέλης επιµένει ότι το 95% των αγροτών θα έχει µηδενική φορολογικό ασφαλιστική επιβάρυνση ή και όφελος, ενώ έχει και µπόνους αφορολόγητο. Ο Κασαπίδης, βάζει κάτω του αριθµούς, ήτοι συντελεστές φορολόγησης συν 27% εισφορά υπέρ υγείας και µπάνκα τινάζεται στον αέρα. Αν προστεθεί και το 24% στα αγροεφόδια, τότε σηµειώνεται τζακ ποτ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία