BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Βρε μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές

Ήρθαν στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούν για το φορολογικό-ασφαλιστικό και έφαγαν της χρονιάς τους οι αγρότες της Κρήτης, που ούτε λίγο ούτε πολύ τους χαρακτήρισαν «τραμπούκους» και «ξένα στοιχεία». Όπου κι αν πήγαν (Αχαρνών- Κουμουνδούρου) συνάντησαν ΜΑΤ και όχι ανοικτές πόρτες διαλόγου.

Βρε μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές

1
0

Τι κι αν ο Βαγγέλης «ταμπουρωμένος» στο υπουργείο κουνούσε λευκή πετσέτα. Κατά τα λοιπά η δρόμος για την παραγωγική ανασυγκρότηση, πέρασε και δεν ακούμπησε στο Μαξίμου, αν δούμε και τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που αν μη τι άλλο δείχνουν φορολογική κόπωση, καταρράκωση επενδύσεων, μείωση επιχειρηματικών κερδών κλπ, κλπ.

ΜΕΡΑ

Δεν λέω χάριν  της απόφασης στη διαύγεια για τα 98 ευρώπουλα της μετακίνησης του Βαγγέλη μάθαμε και το διήμερο πρόγραμμα του σε Γρεβενά, Φλώρινα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα και τις επισκέψεις του σε παραγωγικές μονάδες με τον Επίτροπο Χόγκαν.

ΝΥΧΤΑ

Μου λένε ότι εκεί στην Νιρβάνας, που έχουν ευαισθησίες ασχολούνται και με τις αποσπάσεις συζύγων και όσο βολεύει, έτσι για να μην διαταράσσεται το οικογενειακό δίκαιο. Που τέτοια τύχη, σε άλλες λιγότερες ευνοημένες εργασιακές τάξεις…


Σωτήρας

Πήρε ΦΕΚ η απόφαση με την συνυπογραφή του Βαγγέλη για τα ανταποδοτικά τέλη των γεωτεχνικών για την έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων και για την έναρξη άσκησης του επαγγέλματος, αλλά και τα ποσοστά στις αμοιβές για πραγματογνωμοσύνες και μελέτες. Αθάνατε Χιώτη… έσωσες και το Επιμελητήριο.

Αμαρτωλά SMS

Στη Βουλή έφτασε στις αρχές Φλεβάρη το θέμα του μηχανοφορέα και το ευρύ πεδίο δράσης του με τα προσωπικά δεδομένα των αγροτών και ως εκ τούτου φαίνεται να κινητοποίησε και την συνέντευξη τύπου του Βαγγέλη για επανεγκατάσταση του ΟΣΔΕ στο σπίτι του. Βέβαια, σε μία κανονική χώρα, η υπόθεση θα έχει πάρει άλλο δρόμο…

Α λα γαλλικά

Πόση προβολή χρειάζεται μια κουζίνα τόσο καταξιωμένη όσο η γαλλική; Οι Γάλλοι που ξέρουν να εξάγουν πολιτισμό όσο λίγοι, απαντούν: πολλή και συνεχή. Έτσι την 21η Μαρτίου διοργανώνουν σε 150 χώρες το «Good France», μια βραδιά-γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας. Εδώ στο Ελλάδα, είμαστε της θεωρητικής τέχνης, αφού χρόνια... μιλάμε για την αξία της ελληνικής μεσογειακής δίαιτας!

Υβρίδια

Αλήθεια οι παρεμβάσεις στον γενικό κανονισμό (omnibus), που κάθε χώρα θα έβαζε μέσα ότι ήταν απαραίτητο για να προχωρήσει η νέα ΚΑΠ, τι απέγιναν;  Γιατί ήδη πατήσαμε τον τρίτο μήνα του 2017, και η Κομισιόν σφυρίζει κλέφτικα.

Όχι μόνο δε συζητά κάποιες παρεμβάσεις στους κανονισμούς της ΚΑΠ, αλλά ξεκίνησε και τη δημόσια διαβούλευση για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ μετά το 2020, η οποία είναι υποχρεωτική.

Το θέμα είναι, ότι φαίνεται να μας επεστράφησαν ως ημιτελής οι αποφάσεις για το καθεστώς στις συνδεδεμένες  με τον γενικό να προχωρά σε συνασπισμό με 12 άλλα κράτη-μέλη μπας και γλιτώσουμε τις δημοσιονομικές διορθώσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία