BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Μεσιακό γουμάρι το τρώει ο λύκος

Μεγάλη συζήτηση άνοιξε το θέμα που πρώτη αποκάλυψε η Agrenda για σκέψεις των αρμοδίων υπηρεσιών περιορισμού των αιτήσεων ενίσχυσης από μεµονωµένους αγρότες ιδιαίτερα όσον αφορά την αγορά µηχανολογικού εξοπλισµού, στο πλαίσιο προετοιμασίας του θεσμικού πλαισίου για τα νέα Σχέδια Βελτίωσης.

Την ιχθυόσκαλα επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κυρ. Μητσοτάκης

1
0

Εδώ δεν υπάρχουν καλά καλά Ομάδες Παραγωγών, τι να το κάνεις το κοινό τρακτέρ, λένε χαρακτηρίζοντας την εν λόγω σκέψη εντελώς λανθασμένη. «Συνεταιρικό μουλάρι το τρώει ο λύκος», λένε χαρακτηριστικά με μηνύματα στο Agronews. Πάντως, πως και πως περιμένουν όλοι τον Απρίλη (λέμε τώρα), την προδημοσίευση του μέτρου που θα δείξει που θέλουν να πάει το πράμα…

Μέρα

Ευτυχώς, στην FoodExpo, ο Βαγγέλης δεν είχε πολύ χρόνο για να υπερασπιστεί τα θέματα της προώθησης των αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Τι να πρωτοπεί  για τις συμφωνίες με τρίτες χώρες, όπως ο Καναδάς και η Νότια Αφρική, ότι τα καλύτερα έρχονται;

Νύχτα

Δεν λέω καλό το πριμ για την νιτρορύπανση, όμως στο σιτάρι αλλάζει τη δομή στα ενοικιαστήρια και ανατρέπει τη λογική να ενισχύονται οι ανταγωνιστικοί, με αποτέλεσμα να ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι και οι μη… σοβαροί.

Γαστροναύτες

Το κυβερνητικό πρότζεκτ NASA, φαίνεται δεν έχει εγκαταλειφθεί τώρα και ο υπουργός Βαγγέλης από την FoodExpo, κάλεσε τους εκθέτες να γίνουν γαστροναύτες και εκείνος θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει στην… εκτόξευση των προϊόντων τους. Μέχρι τώρα πάντως, το ελληνικό επιχειρείν κινείται με τα δικά του… καύσιμα.

Στα μαύρα

Αλήθεια ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς με ποιους θα δουλεύει; Γιατί πολλοί αγρότες δεν παραδίδουν την παραγωγή τους μπας και γλιτώσουν τίποτα από το φορολογικό που καραδοκεί. Αποτέλεσμα; Πάνε άκλαυτοι στα «μαύρα» με το παράλληλο εμπόριο να ανθεί και τους μπαταχτσήδες να κάνουν κουμάντο.

ΔΕΗση

Μπορεί η ΔΕΗ να βρίσκεται προ των πυλών ενός γενικευμένου «οικονομικού μπλακ άουτ» , λόγω των οφειλών (οργανισμών, επιχειρήσεων, πολιτών) ωστόσο ο πρόεδρος Παναγιωτάκης διαβεβαιώνει βουλευτές του Σύριζα ότι θα δει το αίτημα για διακανονισμό των χρεών των ΤΟΕΒ για να μην μείνουν χωρίς νερό οι αγρότες την φετινή καλλιεργητική περίοδο. Αυτό έλειπε τώρα!

 

Υβρίδια

Τελικά οι διαφοροποιήσεις βουλευτών για το θέμα διαχείρισης της προστασίας της φέτας καλά κρατούν, όμως την ώρα της κρίσεως, δηλαδή της ψήφισης του κανονισμού της CETA από το ελληνικό κοινοβούλιο κάποιοι θα σφυρίζουν κλέφτικα.

Εξάλλου, το ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος φάνηκε στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Τζιμάνης πάντως του Σύριζα, ακουμπάει πάνω σε αυτά που φωνάζουν εδώ και καιρό ο Tζιότζιος και ο Παλάσκας για Διεπαγγελματική Φέτας και άμεση προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Επιτροπή Γεωγραφικών Ενδείξεων για πλήρη κατοχύρωση της Φέτας και των ΠΟΠ προϊόντων, χωρίς αστερίσκους.

Όπως και να ‘χει το θέμα απαιτεί ενεργοποίηση, διαφορετικά θα μείνουμε στις υποσχέσεις Χόγκαν ότι υπάρχει χρόνος (σημειωτέων γραπτή δέσμευση δεν υπάρχει) και τότε Φέτααα!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία