BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Να που ο έλεγχος φέρνει και διορθώσεις

Προβλήματα στο σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων (LPIS) εντοπίζει η Επιτροπή Αναφορών της ΕΕ, που αποτέλεσαν και την αιτία των καθυστερήσεων στις πληρωμές βιολογικών της περασμένης πενταετίας.

Να που ο έλεγχος φέρνει και διορθώσεις

1
0

Μάλιστα, οι ελληνικές αρχές, λέει το έγγραφο, σκέφτηκαν να μην προχωρήσουν σε πληρωμές, ώστε να μην αναγκάσουν τους δικαιούχους να επιστρέψουν μεγάλα ποσά, σε περίπτωση υπερ-αντιστάθμισης. Μετά τον Οκτώβριο του 2015, το ζήτημα το διευθέτησαν -είπαν- οι εδώ αρμόδιοι και οι πληρωμές έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2017. Μπα, λένε οι δικαιούχοι! Γι’ αυτό και η Κομισιόν από φέτος ορίζει ποινή στα κράτη που καθυστερούν μετά τις 30 Ιουνίου του έτους να πληρώσουν τις στρεμματικές ενισχύσεις στα προγράμματα! Αμ πώς!  

ΜΕΡΑ

Μέσα στο 2018 θα ενεργοποιηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη της ίδιας συμμετοχής των δικαιούχων στα προγράμματα, για να τρέξουν οι επενδύσεις!

ΝΥΧΤΑ

Βέβαια το χρηματοδοτικό κενό που καλούνται να καλύψουν αυτά τα ταμεία για τη γεωργία ως το 2020 φτάνει το ποσό των 2 δις ευρώ περίπου. Πολλά δεν είναι;

 

Διείσδυση

Η έλλειψη μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού, η ανεπαρκής ανάπτυξη των ενεργειακών καλλιεργειών και το χαμηλό επενδυτικό ενδιαφέρον είναι τα χαρακτηριστικά του κλάδου των βιοκαυσίμων στην ελληνική αγορά, καταγράφει νέα μελέτη. Βέβαια, οι 9 στις 10 εταιρείες παρουσίασαν λειτουργικά κέρδη! Άρα για τη χαμηλή διείσδυση, που λένε, φταίνε ο ηλίανθος και η ελαιοκράμβη;

Τους ψάρωσε

Την ίδρυση ταμείου αλληλοβοήθειας για τους αλιείς ανακοίνωσε ο υπουργός της πλατείας από την αγορά του Ρέντη. Το χρειάζονταν, σου λέει, οι ψαράδες. Είναι και το θέμα του Σαρωνικού, άλλωστε! Αλλά το ταμείο, με ευρωπαϊκή συνεισφορά μόλις 10 εκατ. ευρώ, θα καλύπτει μελλοντικές ζημιές σε εισόδημα και εξοπλισμό από δυσμενή καιρικά και περιβαλλοντικά φαινόμενα! Ουπς!

Υψηλή πύλη

Σοβαρές δυσλειτουργίες στο συνεταιρισμό Λαρισαίων αγροτών καταγγέλλουν τα μέλη της διοίκησης Τάκης, Χρήστος και Νίκος, με επιστολή τους στο εποπτικό συμβούλιο της οργάνωσης. Το σοβαρότερο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, είναι το ενδεχόμενο να χαθεί η πύλη ΟΣΔΕ, σε περίπτωση μη εγγραφής της Ένωση στο Μητρώο του υπουργείου. Το διαπίστωσαν, σου λέει, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, ο συνεταιρισμός δεν ήταν στους ενεργούς! 

 

Υβρίδια

Θετικός ο απολογισμός του ΕΛΓΑ στο τέλος του 2017, ενός έτους με υπερβολικά έντονα καιρικά φαινόμενα και μεγάλο όγκο ζημιών, που ξεπέρασαν κατά πολύ τον μέσο όρο των μεγαλύτερων ζημιών των τελευταίων οκτώ ετών.

Μάλιστα, ο οργανισμός, σου λέει, προχώρησε και στην επικαιροποίηση του οργανογράμματός του, ενώ δόθηκε η δυνατότητα να κατατεθούν ηλεκτρονικά προτάσεις επί του υπάρχοντος κανονισμού από παραγωγούς, φορείς, ομάδες και συνεταιρισμούς.

Θα ληφθούν υπόψη σε συνδυασμό με τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη νέα αναλογιστική μελέτη. Ο χρόνος άλλαξε, η μελέτη ακόμα, τα στοιχεία που είναι;

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία