BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Του πήραν τα ακίνητα από το στόμα του ΟΔΙΑΓΕ

Χαμός γίνεται με τα του Εθνικού Κτηματολογίου, που φέρνει απολύσεις, προσλήψεις, ανακατατάξεις γενικότερα. Θα μαζέψει μαθαίνουμε ότι υπάρχει από αγροτικά ακίνητα, τουτέστιν, ξεμένει από ρόλο και έργο ο ΟΔΙΑΓΕ του Βαγγέλη. Πέντε λέει, όλοι κι όλοι οι γεωτεχνικοί που θα πάνε εκεί.

Του πήραν τα ακίνητα από το στόμα του ΟΔΙΑΓΕ

0
0

Γιατί άραγε, τέτοια μνημονιακή περιφρόνηση. Τι κι αν γράφαμε για το ρόλο της διοίκησης και για μεγαλόπνοα σχέδια μέχρι και για γραφεία στο εξωτερικό (λέμε τώρα). Η γκρίνια λέει μεγάλη, και όλοι ψάχνονται για να δουν που και τι θα κάτσει. Προσεχώς νεώτερα...

ΜΕΡΑ

Στον σωστό δρόμο λέει δεξιά και αριστερά η διοίκηση, ότι βρίσκεται ένα σχέδιο που έχει εκπονήσει για την εξυγίανση της ΕΑΣ Πατρών. Πιλότο του σχεδίου, όπως αφήνουν να εννοηθεί, θ’ αποτελέσουν αντίστοιχες περιπτώσεις υπερ-χρεωμένων ΕΑΣ, όπως του Ηρακλείου.

ΝΥΧΤΑ

Την ίδια ώρα βέβαια η Ένωση έχει ακόμα ένα μέτωπο να κλείσει, αφού δεν έχει καταφέρει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις νόμιμης διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας και συγχώνευσης των συνεταιρισμών μελών της, που είχαν τεθεί με το νόμο 4015/2011, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί εκτός μητρώου συνεταιρισμών.

 

Υπολειτουργεί

Τα τελευταία χρόνια που ο γεωργός έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επιχειρηματία του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, είναι αναγκαίο όσο ποτέ η Γεωργική Σχολή Μεσαράς να συνεχίσει να προσφέρει εκπαίδευση και κατάρτιση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου αγρότη, λέει ο βουλευτής Αυγενάκης που έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών υπολειτουργίας της Σχολής.

Εγρήγορση

Δεν έχουν αφήσει αίθουσα, καφενείο και πλατεία χωριού τα πρωτοπαλίκαρα του Μαρούδα, που καλούν σε εγρήγορση τους αγρότες. «Να μην υπάρχει καμιά επανάπαυση στους αγρότες για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς γιατί θα ενταχθούν σπίτια, χωράφια, στάνες αφού με τα μέτρα της κυβέρνησης θα υπάρχει αδυναμία πληρωμής όλων των χαρατσιών», λέει η ΕΟΑΣΝΛ.

Δασοκομάντο

Σε ρόλο δασοκομάντο ο Μάξιμος (έδωσα τη μάχη στο γάλα), που ζητά να μάθει από το Βαγγέλη, πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του προγράμματος δάσωσης γαιών για τα έτη 2015, 2016 και 2017. Ρωτά δε, αν ευσταθεί ότι κατηγορία δικαιούχων με αγροτικό εισόδημα 25-50% επί του συνολικού, που είχε και άλλη εργασία, χάνει μέρος της ενίσχυσης.

 

Yβρίδια

Συνεχίζει ο Βάκης τον ανένδοτο κατά των κατασχέσεων των αγροτικών επιδοτήσεων. Όπως λέει με ανάρτηση του στο fb «αφού εξαντλήσαμε κάθε νόμιμο τρόπο και κάθε ενέργεια που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως ΑΚΚΕΛ, σχετικά με τις παράνομες κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων, στέλνουμε ερώτηση στον Ευρωπαίο επίτροπο Φίλ Χόγκαν, ο οποίος αλλά και ο προκάτοχος του έχουν δηλώσει πως οι αγροτικές επιδοτήσεις είναι ακατάσχετες».

Δηλώνει δε,  βέβαιος πως και αυτή την φορά θα πέσουν πρόστιμα και καταλογισμοί στην Ελληνική κυβέρνηση πολλαπλάσια των κατασχέσεων, ενώ προσανατολίζεται και στην συγκέντρωση υπογραφών ώστε να προσφύγουμε στο συμβούλιο της επικρατείας για το θέμα.

«Συμβουλεύω όλους όσους έχουν πρόβλημα κατασχέσεων να στραφούν νομικά κατά των τραπεζών και με το δεδικασμένο των Χανίων να διεκδικήσουν αποζημιώσεις», λέει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία