BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ας όψεται το μνημόνιο για το τρύπιο ρεζερβουάρ

Πάλι καλά ο Βαγγέλης που αποδέχεται το δικαίωμα να κινητοποιούνται οι αγρότες αλλά από ‘κει και πέρα μην ζητάνε τίποτε περισσότερο πέρα από τα 3 δις της ΚΑΠ, γιατί θα λογίζεται ως κρατική ενίσχυση, που με την υπάρχουσα κατάσταση αντίκειται στους κανονισμούς, τουτέστιν πρόστιμα. Από το 2020 και μετά βλέπουμε…

Ας όψεται το μνημόνιο για το τρύπιο ρεζερβουάρ

1
0

Για το φθηνό ρεύμα τους στέλνει μέσω κρατικής τηλεόρασης το μήνυμα βάλτε φωτοβολταϊκά μέσω Σχεδίων και Net Metering, για την κατάργηση του ΕΦΚ πετρελαίου ότι είναι θέμα μνημονιακής υποχρέωσης, ενώ για τα φθηνά εφόδια, ας πορευτούν με  την Κάρτα του Αγρότη, που σημειωτέον τροφοδοτείται από τις ενισχύσεις της ΚΑΠ, δηλαδή με χρήματα που τους αναλογούν.

ΜΕΡΑ

Αλήθεια, ποιος κατηγόρησε (κατά τον Βαγγέλη)  την επιλογή στήριξης της κτηνοτροφίας μέσω συνδεμένων ενισχύσεων διπλασιάζοντας τα ποσά που κατευθύνονται στον κλάδο; Για τη συρρίκνωση του τομέα και για την άλωση του από ξένες πρώτες ύλες έχουν να πουν κάτι στη Βάθη;

ΝΥΧΤΑ

Τώρα, με τα «θα» του Βαγγέλη για Φλεβάρη πληρωμών στα τεύτλα δεν ξέρω ποιος πείθεται. Πάντως, η ανοχή των καλλιεργητών έχει χτυπήσει κόκκινο, ενόψει σπορών, και χωρίς σχέδιο για το μέλλον της ζαχαροβιομηχανίας.

 

Περί μείωσης

Οι αγρότες λένε ότι η μείωση του εισοδήματος τους φέτος είναι 8,5% επιπλέον σε σχέση με πέρυσι, ο υπουργός της πλατείας λέει ότι η μείωση στη βασική ενίσχυση είναι 6,5% χωρίς να εξηγεί τα περί περικοπής για το εθνικό απόθεμα και την επιστροφή μετά ενός 2% . Ποιος αγνοεί τι…

Παρατηρητής

Δεν θα παραμείνει λέει ο ΣΑΣΟΕΕ παρατηρητής μιας πολιτικής που συρρικνώνει τον αγροτικό τομέα. Έχει αναφέρει, με αφορμή τα «θα… θα» στους τευτλοπαραγωγούς, ολοκληρωμένη πρόταση για την περαιτέρω (από τι;) ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Το θέμα είναι τι περιμένει να κλείσει και το ζαχαρουργείο;

Υστερόγραφο

«Υπάρχει στην Θεσσαλία νεοσύστατος συνεταιρισμός κτηνοτρόφων που προσπάθησαν φέτος να πουλήσουν το αιγοπρόβειο γάλα ομαδικά αλλά οι τυροκόμοι δεν έδωσαν καν προσφορά, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να το πουλήσουν μεμονωμένα. Οι έλεγχοι θα σώσουν την κατάσταση κ. Αποστόλου και όχι μόνο οι οργανώσεις.», λέει ο Παλάσκας χτυπώντας πάλι καμπανάκι για Φέτα-αιγοπροβατοτροφία.

 

Υβρίδια

Ο Βάκης, πήγε να βρει το δίκιο των αγροτών για τις κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων και ούτε λίγο ούτε πολύ από τας Βρυξέλλας, ότι καλώς κάνουν και κατάσχονται από το ελληνικό δημόσιο, για εξόφληση των χρεών των αγροτών σε εφορίες και φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Στην απάντηση της η Κομισιόν, διαβεβαιώνει ότι η διαδικασία που εφαρμόζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ευθυγραμμίζεται με τις διατάξεις του εφαρμοστέου νομικού πλαισίου για την ΚΑΠ και ότι οι πληρωμές καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους (ή στους εντολοδόχους τους), στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ορίσει.

Επικαλείται δε, απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (υπόθεση BentJensen), σύμφωνα με την οποία το ενωσιακό δίκαιο δεν απαγορεύει σε κράτος μέλος να προβαίνει σε συμψηφισμούς, εφόσον η πρακτική αυτή δεν παρακωλύει την εύρυθμη λειτουργία των κοινών οργανώσεων των γεωργικών αγορών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία