BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Έπιασαν καρέκλες οι «Νέοι»

Με γενικό διευθυντή, εκπρόσωπο, γραφείο Τύπου και έξι (!) διευθύνσεις έχει σκοπό να επανδρώσει την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών η νέα διοίκηση. Δηλαδή να δημιουργήσει άλλη μία οργάνωση με θεσούλες και διάφορους υπαλλήλους στα πρότυπα της ΓΕΣΑΣΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ. Αν ήθελαν κάτι τέτοιο οι πραγματικοί Νέοι Αγρότες, τότε γιατί δεν το έκαναν 20 χρόνια τώρα και απέφευγαν συστηματικά τις γραφειοκρατικές δομές που καπελώνουν σχεδόν πάντα τα «θέλω» του αγρότη και τις διεκδικήσεις του; Μήπως να της αλλάζατε και όνομα να ξεμπερδεύετε μια ώρα αρχύτερα;

Έπιασαν καρέκλες οι «Νέοι»

0
0

******
MEΡA
Οι Ιταλοί ήταν γνωστοί μέχρι τώρα για το design και το καλό γούστο. Τη φήμη τους αυτή την επιβεβαιώνουν ακόμα και σε τομείς που αυτά δεν είναι τόσο απαραίτητα. Το στυλ και το design υπήρχε παντού στην επίσημη παρουσίαση των νέων θεριζοαλωνιστικών της New Holland, δημιουργώντας «τάση».

*****
NYXTA
Με ένα πιστοποιητικό και κάποιες ώρες σεμιναρίων θα μπορούν να εμπορεύονται γεωργικά φάρμακα ενδιαφερόμενοι χωρίς πτυχίο γεωπόνου, λέει νέα εγκύκλιος. Τελικά, μήπως αυτός ήταν ο σκοπός του ασυμβίβαστου της συνταγογράφησης; Να χρειάζεται ο επιστήμονας για τη συνταγή και όχι στο κατάστημα;

*****
XΩΡΙΣ ΚΑΠΝΟ
Ακόμα περιμένουν τα 93,6 ευρώ το στρέμμα οι πρώην καπνοπαραγωγοί που έκαναν τα χαρτιά τους για την αμειψισπορά στις αρχές του 2012. Πότε θα δοθούν οι εγκρίσεις από το υπουργείο; Άσε που βλέπουν ότι πάει καλά τώρα ο καπνός και δεν μπορούν να ξαναβάλουν για πέντε χρόνια!

*****
ΤΩΡΑ ΜΕ SMS
Για την πληρωμή του 15% του μηνός Απριλίου ενημέρωσε η Δωδώνη με sms τους παραγωγούς γάλακτος. Δηλαδή άμα έδινε και τους τρεις μήνες που χρωστάει θα έβγαζε διαφημιστικό σποτ στην τηλεόραση; Μετά έχουν δίκιο να μας παίρνουν τηλέφωνο οι κτηνοτρόφοι και να παραπονιούνται για το πώς θα πληρώσουν τις ζωοτροφές από Σεπτέμβρη.

*****
ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΙ
Με συσσωρευμένα κέρδη έκλειναν επί σειρά ετών οι τέσσερις φορείς του υπουργείου που συγχωνεύτηκαν στον ΕΛΓΟ «Δήμητρα». Αυτό δείχνουν οι ισολογισμοί που εγκρίθηκαν για το 2011. Εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ότι και έσοδα έχουν και η συγχώνευση ήταν προς όφελος όλων. Τώρα το γιατί δεν ήθελαν κάποιοι να συγχωνευτούν; Μάλλον είχαν δει τι ποσά υπήρχαν στο «σεντούκι».

*****
ΥΒΡΙΔΙΑ
Με πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί μοιάζει ο κλάδος των γεωπόνων. Οι ιδιώτες παίρνουν τ' άρματα για το ασυμβίβαστο και τις προϋποθέσεις εμπορίας γεωργικών φαρμάκων.

Οι σύμβουλοι έχουν απηυδήσει με τα προγράμματα και προσπαθούν να δουν από πού θα τους έρθει η επόμενη κεραμίδα. Κάποιοι ανησυχούν για το ΟΣΔΕ του 2014...

Καλά, οι γεωπόνοι του Δημοσίου τα έχουν δει όλα και, δυστυχώς, έχουν χάσει και το άλλοθι του παρελθόντος. Αυτό που χρειάζεται είναι οι λίγοι ρομαντικοί που έχουν μείνει, κυρίως στις περιφέρειες, να βρούνε τη δύναμη να κάνουν τη δουλειά τους.

Τον δικό τους πόνο έχουν και οι γεωπόνοι-απόφοιτοι των ΤΕΙ. Βλέποντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να δουν άσπρη μέρα έβαλαν τώρα και βουλευτές να ρωτήσουν το υπουργείο, γιατί τους έχει τόσο παραμελημένους;

Όλοι, πάντως, βλέπουν καθημερινά την ανάγκη για μία διαφορετική συνδικαλιστική εκπροσώπηση, πολύ πιο μαχητική. Ήδη ετοιμάζονται συσπειρώσεις από τη βάση, μαθαίνω, από γεωπόνους που μέχρι τώρα ασχολούνταν μόνο με το μαγαζί τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία