BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Βάσος Ευθυμιάδης: Μιλάει στη γλώσσα τους

∆ουλεύει αθόρυβα, αλλά πολύ, έχει βαθιές γνώσεις στην αγροτεχνολογία χωρίς να κοµπάζει γι’ αυτές. Όσοι τον ξέρουν θα πουν ότι είναι σεµνός και ήσυχος, καθώς φαίνεται να έχει αναλάβει τη διοίκηση του οµίλου από το back office, κρατώντας το χαµηλότερο επικοινωνιακό προφίλ από τα τρία αδέρφια, αλλά κανείς δεν έχει να του προσάψει κάτι για την αποτελεσµατικότητα των έργων του.

Βάσος Ευθυμιάδης: Μιλάει στη γλώσσα τους

1
0

Ο Βασίλης Ευθυµιάδης, Βάσος για τους γνωστούς και φίλους, ανήκει στην τρίτη γενιά του οµώνυµου οµίλου συνεχίζει µε τα αδέρφια του την οικογενειακή παράδοση, καταφέρνοντας όχι µόνο να κρατήσουν µια επιχείρηση, αλλά και να την αναπτύξουν σηµαντικά, παρά το δυσµενές οικονοµικό περιβάλλον.

Οι δυνατότητές του, πέραν των επιχειρηµατικών, µεταφέρονται και στα διοικητικά, µε τρανταχτό παράδειγµα την ανάδειξή του ως πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσµου Φυτοπροστασίας, πριν λίγες µέρες. Άλλωστε, µάλλον ήταν προδιαγεγραµµένο ότι θα αναλάβει το τιµόνι του Συνδέσµου, καθώς είχε ήδη οριστεί µεταβατικός πρόεδρος από τα µέσα ∆εκεµβρίου, µετά την παραίτηση του Γιάννη ∆ιοκαράντου, µόνο για λόγους τάξης, όταν µετακινήθηκε από τη DuPont Hellas στην FMC Agricultural Solutions.

Στον όµιλο έχουν απασχοληθεί τρεις γενιές της οικογένειας Ευθυµιάδη, µε την τρίτη να είναι αυτή που σήµερα κάνει «κουµάντο» (Βασίλης, Eυθύµης και Λουκία), πάντα υπό την καθοδήγηση του πατριάρχη της οικογένειας Νίκου Ευθυµιάδη, του ανθρώπου που κράτησε τα ηνία της εταιρείας για περίπου µισό αιώνα. «Και µπορεί ο όµιλος να αποτελεί µια οικογενειακή επιχείρηση, αλλά µε δοµηµένη επαγγελµατική διοίκηση, πάνω σε διεθνή στάνταρ, κατάφερε µέσα στην κρίση ακόµα και να µεγαλώσει», λέει σήµερα ο Βάσος Ευθυµιάδης, σε έναν απολογισµό, τονίζοντας ότι «στόχος του οµίλου είναι να επιταχύνει τη διαδικασία διεθνοποίησής του µέσω στρατηγικών συµµαχιών ή joint venture για διείσδυση σε καινούριες αγορές, ώστε η Ελλάδα να καταστεί το κέντρο της παραγωγής φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού, σε κλάδους όπως το βαµβάκι και τα κτηνοτροφικά φυτά».

Σε αυτό τον προσανατολισµό και µε χαρακτηριστικό του Βάσου Ευθυµιάδη την «αθόρυβη» αλλά αποτελεσµατική δουλειά του κινήθηκε και το πρότζεκτ που ολοκλήρωσε και αφορά την εµπορική συνεργασία της µεικτής επιχείρησης KNE Certis B.V., που έχουν συστήσει ο ιαπωνικός Κολοσσός της Mitsui & Co, µε τον όµιλο Ευθυµιάδη, για την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων της Nufarm Europe, σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Αλβανία. Η συµφωνία θα προσθέσει περίπου 13 εκατ. ευρώ στον ενοποιηµένο κύκλο εργασιών της Κ&Ν Ευθυµιάδης.

Βέβαια, εκτός από τα οφέλη στον όµιλο, πρωταρχική του µέριµνα και οι αγρότες, µε τον ίδιο να δηλώνει ότι «αυτή η κίνηση πιστεύουµε ακράδαντα πως θα αποβεί προς όφελος των παραγωγών, προσφέροντας ολοκληρωµένες λύσεις για την ουσιαστική στήριξη του κλάδου και του αγροτικού εισοδήµατος».

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Ευθυµιάδης είναι κάτοχος πτυχίου Οικονοµικών από το London School of Economics και κάτοχος Master «Msc Shipping, Trade & Finance» από το City University του Λονδίνου. Μιλάει αγγλικά, γερµανικά και γαλλικά. Ξεκίνησε την καριέρα το 1997 στον Όµιλο Ευθυµιάδη ως Προϊστάµενος ∆ιοικητικής Μέριµνας. Σήµερα είναι αντιπρόεδρος του Οµίλου Redestos-Efthymiadis Agrotechnology Group, αντιπρόεδρος της εταιρείας του Οµίλου Κ. & Ν. Ευθυµιάδης ΑΒΕΕ. Είναι µέλος των ∆Στων υπολοίπων εταιρειών του Οµίλου Redestos, Β’ Αντιπρόεδρος του ∆Σ του Συνδέσµους Ελληνικών Χηµικών Βιοµηχανιών και πρόεδρος του ∆Σ του Ελληνικού Συνδέσµου Φυτοπροστασίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία