BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ζητείται αρνάκι, ΣΤΟΠ!

Ελάχιστα και πιθανότατα εισαγόµενα, που έχουν σφαγεί πριν 2 µήνες σε τιµές από 3,50 µέχρι 3,70 ευρώ το κιλό και πωλούνται σήµερα ως νωπά, ήταν τελικά τα αρνιά που ανακοίνωσε ως κράχτες ότι προσφέρει γνωστή γερµανική αλυσίδα σούπερ-µάρκετ. Ουρές έκαναν οι καταναλωτές για να πάρουν το πολυπόθητο αρνάκι για το πασχαλινό τραπέζι και, αφού τσαλαπατήθηκαν, δεν βρήκαν ούτε κοκκαλάκι!

Είναι καλός ο νέος νόμος

0
0

Ίσως γι’ αυτό άγνωστοι έκλεψαν 300 αρνιά και 1,5 τόνο µοσχαρίσιο κρέας τη νύχτα της Τρίτης 15 Απριλίου από γνωστή εταιρεία του Ηρακλείου Κρήτης, που δραστηριοποιείται στη χονδρική και τη λιανική πώληση κρέατος. Η αξία των κλοπιµαίων υπολογίζεται σε περίπου 80.000 ευρώ, που η εταιρεία θα διέθετε σε κρεοπωλεία ενόψει των γιορτών του Πάσχα.

Και για να επιστρέψω στο θέµα του αρνιού, το µόνο που κατάφερε να κάνει η ανακοίνωση της προσφοράς από το εν λόγω σούπερ µάρκετ ήταν –εκτός από την εξαπάτηση των καταναλωτών- να δώσει άλλο ένα δυνατό χτύπηµα στον ήδη πολύπαθο κλάδο της κτηνοτροφίας, που κάθε χρόνο περιµένει αυτές τις µέρες για να εισπράξει κάτι από το αντίτιµο του µόχθου των αιγοπροβατοτρόφων. Που να ‘ναι άραγε η Επιτροπή Ανταγωνισµού σε αυτές τις περιπτώσεις; Μήπως επιβιώσει καµιά από τις εναποµείνασες οικογένειες κτηνοτρόφων….

Συνθήκες «κανιβαλισµού» λόγω του «πολέµου των τιµών» που θα ενταθεί το επόµενο διάστηµα –το ζούµε άλλωστε αυτές τις ηµέρες µε τα όσα συµβαίνουν µε την τιµή του αρνιού– και που θα οδηγήσουν σε «λουκέτα», στην είσοδο µεγάλων ξένων εταιρειών στον κλάδο, χωρίς βεβαίως να αποκλείεται ότι τελικώς αρνητικές επιπτώσεις θα υπάρχουν και στην ποιότητα των προϊόντων, λένε από την πλευρά τους οι σουπερµαρκετάδες, σε συνέδριο µε τίτλο «Συν-θέτοντας το αύριο» για τον κλάδο.

Είπα αύριο, και θυµήθηκα, τα λόγια αναγνώστη της Agrenda από την Κέρκυρα, για την κατάσταση των ελαιοπαραγωγών ανά τη χώρα φέτος! Το ότι η παραγωγή είναι ελάχιστη, µειωµένη ακόµα και κατά 70% το ξέρουµε! Το ότι οι καλλιεργητές δεν έχουν να πουλήσουν προϊόν και αυτό το ξέρουµε! Ότι απροκάλυπτα οι έµποροι στο νησί δηλώνουν πως θα εισάγουν ισπανικό ελαιόλαδο για να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους και θα αναγράφουν στη συσκευασία µε µικρά γραµµατάκια «προϊόν ΕΕ».

Και για να πω Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα, σας έχω και ένα ευχάριστο! Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι µέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή θα πέσει χρήµα για τα υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης, του Άρθρο 68 για ελαιόλαδο, σκληρό σιτάρι και βόειο κρέας, για τους Ελαιώνες µικρών νησιών του Αιγαίου και για την ειδική ενίσχυση βάµβακος, ύψους πάνω από 55 εκατ. ευρώ!! ∆εύτε λάβετε φως!

O ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία